Liberalii vor cu orice preţ să o alunge pe Firea de la Primărie. Prima acţiune

-


Liberalii bucureșteni au demarat sâmbătă o campanie de informare a cetățenilor cu privire la ”promisiunile nerealizate” ale primarului general Gabriela Firea, la un an de mandate, și la soluțiile pe care PNL le are pentru rezolvarea problemelor Capitalei.  Aproximativ 80 de tineri din organizațiile PNL București au împărțit pe bulevardul Magheru pliante în care sunt prezentate, pe de o parte, „nerealizările” primarului general Gabriela Firea și, pe de altă parte, „Bucureștiul în viziunea PNL”.

„Astăzi lansăm o campanie de informare a bucureștenilor. Plecăm de aici, din fața Teatrului Excelsior, fiind un loc simbolic, este și locul în care s-a mediatizat un așa-zis an de realizări ale administrației PSD și ale doamnei primar Firea. Aici ni se alătură mulți alți colegi din organizațiile de sector, vom merge în locurile aglomerate din București în acest weekend și pe parcursul săptămânii viitoare și îi vom informa pe bucureșteni pe mai multe chestiuni. În primul rând, despre proiectul PNL pentru București, pentru că, dincolo de politică, dincolo de lupta noastră politică cu PSD, sunt importante soluțiile, iar PNL are soluții și pentru rezolvarea traficului și poluării și pentru modernizarea sistemului de termoficare și pentru o funcționare mai bună și mai transparentă a Primăriei. Informăm locuitorii Capitalei și despre faptul că, din cauza haosului din Primăria Capitalei, cele mai importante lucruri nu au început să fie rezolvate”, a declarat președintele PNL București, Cristian Bușoi.

Printre promisiunile făcute în campanie și neonorate de primarul general, Bușoi a amintit investițiile în infrastructură, transportul public gratuit, cumpărarea de autobuze și tramvaie noi, construirea de piste pentru biciclete și de parcări, adoptarea de urgență a Planului Urbanistic General și reamenajarea clădirilor istorice.
 
Reproşul deputatului Raeţchi
 
De asemenea, deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a postat pe Facebook un mesaj în care scoate în evidenţă eşecul edilului şef cu privire la implementarea benzii unice pentru RATB.
 
„La sfârșitul lunii mai ați distrus traficul din nordul Capitalei încercând să implementați, fără nicio măsură pregătitoare, după ureche, o bandă unică pentru RATB. Cu alte cuvinte, ați înfipt niste țăruși în asfalt, încărcând să dați impresia că știți ceea ce faceți și că aveți un plan. Că sunteți un edil, un gospodar, nu doar un tocător al banilor bucureștenilor pe concerte, festivaluri și pungi de protocol. După ce măsura s-a dovedit total absurdă, de un amatorism sinistru, ați pretins că a fost un test, că s-au tras concluziile de rigoare și că proiectul va reîncepe în vacanța de vară. Citez: „Urmare a testului realizat in aceasta dimineata, au fost identificate punctele nevralgice ale benzii unice pentru circulatia transportului public, iar proiectul va fi implementat imediat dupa incheierea cursurilor scolare”.
 
Vă mărturisesc, stimată doamnă Firea, că atunci când am citit acest anunț m-am gândit, probabil cu o răutate specifică Opoziției, că povestea cu „proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare” este o bazaconie absolută. Că nu veți relua acest proiect, de fapt, pentru că el presupune reforme urbanistice reale, care se cer gestionate de oameni pricepuți la asta. Și că ați scris povestea cu „implementatul imediat după încheierea cursurilor școlare” plecând de la ideea că bucureștenii au memoria scurtă și că e suficient sa le dați atunci, pe moment, senzația că aveți o vagă idee despre ceea ce faceți, că există un plan și un dram de expertiză în Primăria Capitalei.
 
Dar e foarte posibil să fiu in eroare. E foarte posibil ca – influențat de presa ostila pe care o reclamați​ la Politie și de „elementele fasciste” din ONG-urile care îndrăznesc să solicite ședințe transparente la Primăria Capitalei – să nu mai percep în mod obiectiv realizările dvs, să vă judec nedrept. Din acest motiv, va rog, doamna Gabriela Firea, să ne indicați stadiul proiectului benzii unice pentru transportul public, pe care ați anunțat că îl veți implementa imediat după încheierea cursurilor școlar”, a scris deputatul pe Facebook.
 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *