PNL depune moţiune de cenzură împotriva ministrului Muncii

-


Liderii PNL vor depune luni o moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Muncii, intitulată „Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”. De asemenea, liberalii vor ataşa şi numeroşi  fluturași de salarii ai bugetarilor, care s-au trezit cu lefurile tăiate de la începutul anului 2018.

Deputatul PNL Mara Calista a prezentat, luni, principalele aspecte ale moţiunii simple de cenzură, care va fi depusă în plenul Parlamentului împotriva Liei Olguţa Vasilescu, scrie digi 24.ro.

„Temele principale pe care ne-am axat au fost actele normative care nu au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare, dar şi în cel fiscal: legea 153, legea salarizării unitare, care nu a mai fost unitară şi a devenit legea salariilor negative; Ordonanţa 4 care privea supraimpozitarea contractelor part-time; Ordonanţa 79 privind transferul contribuţiilor de la angajator către angajat; Ordonanţa 82 care diminuează cu până la 30% punctul de pensie acordat pensionarilor începând cu anul 2018 şi scăderea procentului în ceea ce priveşte scăderea pilonului 2 de la 5,1 la 3,75%; Ordonanţa 60 privind unităţile protejate şi amenzile din ce în ce mai mari care vor fi aplicate mediului privat din România care nu angajează minim 4% persoane cu dizabilităţi şi, nu în ultimul rând, ordonanţa nr. 3/2018, emisă în cursul săptămânii trecute, cea care a primit aviz negativ de la, culmea, ministrul Justiţiei al PSD”, a declarat Mara Calista.

Potrivit acesteia, PNL va prezenta, după 15 februarie, fluturaşii de salarii ale bugetarilor cărora le-au scăzut în urma în urma revoluţiei fiscale iniţiate de PSD.

„Bineînţeles că am adunat aceste probe. Motivul pentru care PNL nu a ieşit încă public cu aceste documente este că vor mai fi salarii care vor trebui acordate până pe data de 15 februarie. Am luat decizia ca, în momentul în care vom ieşi cu aceşti fluturaşi, ei să cuprindă toate categoriile socio-profesionale care există în România. Inclusiv astăzi am avut o întâlnire cu Institutul de Criminalistică, care ne-a prezentat un set de fluturaşi cu scăderi de salarii. Ei tot vin, în prezent tot primim astfel de documente”, a  adăugat Mara Calista.

De asemenea, PNL va mai depune o moţiune simplă de cenzură la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Educației, Valentin Popa, acuzând coaliția PSD-ALDE de „haos constant în educație”.

Mai puteţi citi şi: Craiova, lider în topul celor mai murdare spitale din România

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.