Poate că suntem un popor corigent la Logică

-


Săptămâna asta ne-am trezit cu păr în față. Mai exact cu pletele „indecente” ale unui puști de liceu, dat afară de la ore de un nemilos director, sobru, serios, înarmat cu regulamentul școlii.

S-a dat tot internetul de ceasul morții, a-nceput să plângă la catafalcul sistemului educațional și să recite versuri pioase din repertoriul Pasărea Colibri. „Nu contează cât de lung am părut/ Important e ce și cum gândesc”. Cât adevăr poate sta în aceste propoziții, mai ales dacă n-am pune accent, exclusiv, pe prima frază. Pentru că, da, afectați pletoși ai neamului, important e „și cum gândim”.

Stați liniștiți, nu vă vorbește un manelist, un fost licean cu părul gelat, ci un adult care a avut plete, dread-uri, creastă și tot tacâmul. Ba chiar a fost și dat afară de la ore pentru „tunsoare rasistă” (asta considera profesorul de religie că simbolizează dread-urile).

Vedeți voi, cei lezați de intransigența directorului de liceu ați reușit să vă lăsați mânați de emoția stârnită de tânărul pletos nevinovat. Și da, n-are nici măcar o vină că are părul mare. Și nici directorul nu-i vinovat.

Nimeni nu e vinovat de nimic. Dar am remarcat că vorbim despre un liceu Greco-Catolic. Subliniez, Greco-Catolic. Un liceu unde directorul poartă la gât potgalț, un însemn al apartenenței la viața religioasă de rit greco-catolic. Of, cum s-o spun mai plastic… „nu contează cât de lung ai părul/ Dar ești la un liceu greco-catolic, deci contează”.

Da, e stupid să te dea afară de la cursuri, dar ești la Ei pe tarla, Ei fiind greco-catolici. Ești într-un liceu cu un regulament strict, făcut după norme religioase. Când te-ai înscris acolo (ori când ți-au ales părinții liceul), trebuia să știi asta. E ca și cum te-ai duce la Teologie și te-ai mira că nu-ți dă voie să porți tricoul preferat cu Dimmu Borgir. E atât de ușor de înțeles.

Dacă povestea cu tânărul pletos se întâmpla la un liceu normal (în sensul de a nu avea o apartenență religioasă), eram furios. Dar când alegi să înveți la greco-catolici/ortodocși/catolici/hinduși/musulmani, te supui regulilor lor și nu faci pe folkistul afectat.

Așa că mai bine te tunzi. Și mergi la orele de logică. Împreună cu familia și toți susținătorii tăi.

Cu respect,

Un fost pletos indecent.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.