Poate trăi o familie urbană cu 2.600 lei/lună?

-


Cel mai important pentru un stat falimentar și corupt e să te convingă că poți să supraviețuiești și cu scoarță de copac. Îți urlă intestinele după una-alta? Vine statul și te convinge (măcar încearcă): „intestinele sunt proaste, naive și oxigenul e foarte nutritiv. Dar să nu exagerezi nici cu el că ți se apleacă.”

Conform criteriilor generale pentru nivelul de trai, România consideră că o familie de doi adulți și doi copii poate trăi foarte bine cu 2.600 de lei/lună, ba chiar mai economisește și 236.

România e ori proastă, ori naivă, dar clar nu înțelege nimic despre oameni.

Dar poate suntem noi răi și e adevărat. Poate că o familie tradițională trăiește într-un lux extraordinar cu doar 2.600 de lei. Cum așa? Păi zeama lungită de legume e foarte hrănitoare și bună pentru toată lumea. Faci o ciorbă de cartofi și asta te ține câteva zile. Apoi fierbi resturile din zeama de cartofi (ciorbă de ciorbă), iar la final faci o supă de oală de cioarbă. Ceva ușor, să mai speli intestinele. 

Carnea e bună de sărbători și fructele se pot culege din copacii din oraș. O corcodea, o pară crescută în gaze de eșapament, o dudă căzută pe trotuar. Mango, avocado, kiwi? Astea-s fițe. Fructe străine. N-au nimic românesc în ele, n-au vitamina necesară românilor.

Familia ideală pentru România nu se îmbolnăvește. Sunt imuni cu toții la răceală, n-au probleme cu pielea, stomacul, nu se dezvoltă vreun cancer în vreunul dintre membri. Bine, se păstrează sănătoși și cu dușurile zilnice cu șmirghel. Șamponul, gelul de duș și săpunul costă și nu e sănătos. Te râcâi pe pielea uscată cu șmirghel și omori microbii. Fără apă. Apa e un alt lux.

Copiii vor cărți? Să citească de pe internet. De pe internetul altora. Să se uite peste umăr în telefoanele altora dacă vor să învețe ceva. Și să nu-și mai facă atâția prieteni că-s prea multe cadouri de livrat la aniversările anuale. 

Femeia se poate tunde acasă. Să-și coasă haine. Să se uite în mall după inspirație și să-și facă singură hainele. Din resturi de haine. Se numește modă. 

Mașină? Dar ce are mersul pe jos?

Vacanțe? Parcurile-s atractive și cu puțină imaginație poți să vezi toată planeta. De ce să pierzi timp să cauți bilete de avion, cazare și să te plimbi între obiective? Viața e prea… „scurt”.

În concluzie, o familie românească ideală consumă îndeajuns de puțin încât să nu moară, să mai aibă vlagă să dea din pelvis într-o veșnică perpetuare de votanți letargici. 

2.600 de lei pe lună e prea mult. Politicienii sunt prea buni cu noi. Frunzele sunt delicioase.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.