Poliţia Aeriană a României, efectuată doar de avioane britanice

-


UPDATE 11.56: Ministrul Apărării, Mihai Fifor a declarat, vineri, că poliţia aeriană în spaţiul aerian al României va fi efectuată numai de avioanele britanice Typhoon în contextul în care aparatele Mig-21 Lancer rămân la sol.

 

„După tragedia de săptămâna trecută, de la mitingul aviatic, când am pierdut unul dintre cei mai buni piloți ai Forțelor Aeriene, conform procedurilor, aparatele MiG rămân la sol. În momentul de față, poliția aeriană o realizează partenerii britanici cu patru aparate Typhoon. Dacă e nevoie, ne asociem cu aparatele Șoim ale Forțelor Aeriene Române. Sunt frecvente intrări ale aparatelor de zbor ale Federației Ruse în spațiul aerian român. Sunt proceduri NATO, standard, se ridică aparatele care realizează poliție aeriană și se trece la proceduri specifice”, a declarat Mihai Fifor.

Ştirea Iniţială:

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a declarat, vineri, că doar avioanele britanice vor realiza poliţia aeriană în spaţiul aerian al României, în contextul în care avioanele Mig 21-Lancer rămân la sol, după accidentul aviatic de la baza Borcea.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.