Ponta: OUG pe Sănătate, adoptată fără aviz

-


Preşedintele PRO România, Victor Ponta a publicat, vineri dimineaţa, pe Facebook, un document trimis de Consiliul Legislativ secretarului general al Guvernului, potrivit căruia ordonanța de urgență pentru liberalizarea programelor din sănătate nu are avizul Consiliului Legislativ și nu poate intra în vigoare.

 

Ședința de Guvern în care aceasta a fost adoptată ordonanța de urgență a avut loc în 4 februarie, iar, potrivit documentului, iar cererea de aviz a ajuns la Consiliul Legislativ abia a doua zi, în condițiile în care pentru adoptarea unei OUG este obligatoriu avizul. Acesta  a fost înregistrat la Consiliul Legislativ abia în 5 februarie, când Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură și nu mai poate emite ordonanțe de urgență.

Documentul Consiliului Legislativ este adresat secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase. Acesta este anunțat că ordonanța respectivă nu poate fi avizată, întrucât a ajuns la Consiliul Legislativ după ce decizia de demitere a Guvernului Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.

În schimb, Cabinetul Orban a adoptat marți seara o OUG prin care serviciile medicale din cadrul programelor naționale de sănătate se pot derula și la spitale private, fără ca pacienților să le fie ceruți bani în plus.

„O veste foarte bună – Ordonanța de Urgență de distrugere a Sistemului de Sănătate (dată pe furiș, ca hoții, de Orban și Costache, marți seara) NU poate să intre în vigoare! Era un dezastru: 1. pentru Sistemul Public; 2. Pentru Spitalele Private. Din fericire, prostia și graba autorilor au stricat proiectul!!! Să fim însă vigilenți – nu vor renunța ușor!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Potrivit documentului publicat de Victor Ponta, președintele Consiliului Legislativ, Dragoș Iliescu, îl atenționează pe Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, că proiectul de OUG pentru reforma în domeniul sănătății, precum și cel care se referă la concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate a fost primit spre avizare la Consiliul Legislativ la data de 5 februarie a.c., fiind înregistrat la această dată.

„Semnalăm că, la aceeași dată la care a fost primit spre avizare prezentul proiect de ordonanță de urgență (05.02.2020), în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, a fost retrasă încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moțiuni de cenzură. Ca urmare, Guvernul demis prin moțiune de cenzură îndeplinește numai actele necesare pentru admnistrarea treburilor publice, fără a putea promova politici noi”, subliniază președintele Consiliului Legislativ, Dragoș Iliescu.

 

Ştire în curs de actualizare.

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.