Ponta, în război cu PSD şi PNL: „Nu vor nici unii, nici alţii alegerile în două tururi”

-


Preşedintele Pro România, Victor Ponta susţine că aleşii formaţiunii sale nu vor vota moţiunea de cenzură a PSD împotriva Cabinetului Orban, după ce acesta şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

 

„Pro România nu este nici anexa PSD, nici a PNL. Orice moţiune de cenzură pe o temă economică sau socială, fie că este vorba de lipsa autostrăzilor, proiectelor de autostrăzi, fie de faptul că nu se dau alocaţiile pentru copii, o susţinem. Moţiunea făcută acum de PSD cu alegeri în două tururi este un joc între PSD şi PNL. Nu vor nici unii, nici alţii alegerile în două tururi, pentru că sunt două partide mari care îşi împart primarii între ele şi atunci nu ne interesează jocul lor. Pro România nu este nici anexa PSD, nici a PNL şi nu avem obligaţia să jucăm în piese de teatru scrise de PSD sau PNL”, a adăugat Victor Ponta.

În schimb, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, săptămâna trecută, că au fost strânse 115 semnături pentru a depune moţiunea de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi.

“Erau 115 semnături. Cu alte cuvinte, suficiente pentru a depune moţiunea”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă are susţinerea lui Victor Ponta la moţiunea de cenzură, liderul PSD spunea că a avut astfel de discuţii cu preşedintele Pro România.

“Am avut mai multe discuţii cu Victor Ponta şi pe această temă, sper ca, până la urmă, să ajungem la o concluzie comună”, sublinia Marcel Ciolacu.

Guvernul a aprobat proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi îşi va angaja răspunderea pentru această iniţiativă legislativă în Parlament. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru a discuta noua lege privind alegerea primarilor în 2 tururi, pentru care îşi angajează răspunderea Guvernul.

”Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară. Solicit această sesiune extraordinară pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi”, a afirmat şeful statului.

Sesiunea extraordinară urmează să aibă loc săptămâna viitoare, între 27 şi 31 ianuarie.

Citeşte şi:

Guvernul Orban, prins în menghina inflaţionistă? Avertismentele Consiliului Fiscal şi noua criză


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.