Pope, prim-vicepreședinte SANITAS: Acordarea stimulentelor este o soluție de moment

-


UPDATE: O delegație a protestatarilor discută cu vicepremierul Viorel Ștefan.

Liderii SANITAS vor fi primiți la Guvern pentru discuții, însă întâlnirea va avea loc în absența premierului Viorica Dăncilă care se află într-o vizită oficială în Israel. Prim-vicepreședintele SANITAS Iulian Pope a declarat că un prim pas spre rezolvarea problemei salariilor a fost făcut, prin emiterea acelei circulare privind stimulentele, dar principalul deziderat al SANITAS este protejarea veniturilor. Infirmierii, brancardierii, farmaciștii, biologiii, biochimiștii se numără printre angajații din sistemul sanitar care au avut pierderi salariale consistente din cauza plafonării sporurilor la 30%.

 

Scăderea salariilor de la 1 martie 2018 reprezintă principala nemulțumire. Avem și angajați care nu au avut pierderi la salarii, însă au avut creșteri cu doar 100 sau 200 de lei pentru următorii 4 ani, a declarat Iulian Pope, la Digi 24.

Sindicalistul a mai precizat că medicii, chiar dacă au avut o creștere de salariu de bază consistentă, există diferențe de venituri. ”Medicii din spitalele de primă linie au salariile cele mai mici din sistemul sanitar, raportat la medicii aflați în spitalele din subordinea autorităților locale”, a mai precizat Pope.

Sunt pierderi la salarii între 50 de lei și 1300, precum biologii din Institutele de Pneumologie și TBC.

Referitor la circulara de la minister prin care, pentru acoperirea pierderilor salariale, să se acorde stimulente, echivalentul a două salarii minime pe economie

Am așteptat două săptămâni această circulară. Ca ministerul să o aplice, conform legii. Abia ieri am văzut această circulară. Nu știu dacă își va face efectul. Dar este o soluție pentru moment și nu va rezolva problema pe termen lung. Aceste stimulente pot fi aplicate o lună/două luni până ce ministerul Muncii înțelege că trebuie modificată legea salarizării.

Trebuie să se înțeleagă că trebuie eliminat sporul de continuitate din plafonul de 30% astfel încât să ne putem încadra cu condițiile de muncă. Când spun spor de continuitate, mă refer la plata sâmbetelor, duminicilor și a sărbătorilor legale, precum și a sporurilor de gardă pentru medici.

Despre grupul de muncă format din managerii de spital

Am înțeles că prin acest demers se dorește a se înțelege ce se întâmplă cu adevărat în sistemul sanitar. În opinia mea, soluția o reprezintă discuția cu partenerii sociali care reprezintă angajații din sistemul sanitar și nu cu managerii care, în marea lor majoritate, sunt interimari. Dacă Guvernul îi pune pe manageri să găsească soluții pentru a se încadra în plafonul de 30%, aceasta nu este o soluție.

Citește și:

Mitingul angajaților din Sănătate revoltați de scăderea salariilor

Miting SANITAS. Asistentă: Unii dintre noi am pierdut la salariu și 1300 de lei


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.