Povestea adolescenților care s-au îmbogățit cu milioane de dolari datorită Bitcoin

-


De la crearea Bitcoin, în 2009, monedele virtuale au suferit o serie de schimbări dramatice – de la creșteri uriașe la scăderi puternice. În tot acest timp, economiștii se întreabă dacă investiția în ele se va dovedi o capcană sau nu.

Totuși, câțiva curajoși au reușit să devină milionari sau chiar miliardari în dolari pentru că au riscat să investească în criptomonede precum Bitcoin, Ripple’s XRP și Ether.

Majoritatea celor care au profitat mai devreme de creșterea fulminantă a monedelor virtuale sunt tineri. Dar, în timp ce aproximativ 71% din proprietarii de Bitcoin sunt bărbați, există eforturi concertate în rândul multor angajate din domeniul Tech pentru a se implica mai mult în tot ceea ce ține de criptomonede și pentru a oferi resurse femeilor care doresc să pășească în acest spațiu economic dominat de bărbați.

Iată-i pe câțiva tineri care au ajuns la averi uriașe pentru că în adolescență au avut curajul de a investi în criptomonede.

Erik Finman a investit în anul 2011 cei 1.000 de dolari pe care i-a primit de la bunica sa. Avea 12 ani atunci. Averea sa obținută din Bitcoin ajunge acum la circa patru milioane de dolari.

Finman a făcut chiar și o înțelegere cu părinții săi – dacă urma să devină milionar până la vârsta de 18 ani, s-i permită să nu mai meargă la facultate. Tânărul a renunțat, însă, la educația formală chiar mai devreme – părinții lui au fost de acord să-l lase să se retragă de la liceu la vârsta de 15 ani. De atunci, a lansat și a vândut o companie de educație online pe care a fondat-o cu investiția sa inițială.

Eddy Zillan a investit întreaga economie de 12.000 de dolari – numerar – pe care a câștigat-o, printre altele, pentru lecțiile de tenis predate, în ether, la vârsta de 18 ani. Trei ani mai târziu, Zillan spune că ideea sa i-a adus un profit de 1 milion de dolari.

Cameron și Tyler Winklevoss, gemenii cunoscuți pentru procesul în care îl acuză pe Mark Zuckerberg că a furat ideea creării Facebook de la ei, au investit devreme în criptomonede.

Acum, ar putea fi printre primii miliardari din lume care s-au îmbogățit de pe urma monedelor virtuale.

Rowan Hill s-a pensionat la doar 26 de ani după ce a devenit bogat de pe urma criptomonedelor. Acum, bărbatul își petrece timpul călătorind și urmându-și hobby-urile.

Citește și: 

Patru sfaturi de carieră pe care să ți le amintești toată viața

Cinci semne surprinzătoare care îți arată când cineva minte

În fiecare noapte ne supunem riscului de depresie. Ce obicei ar trebui să eliminăm

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.