Povestea celebrului criminal în serie care s-a crezut Iisus Hristos. “Durerea nu e rea, e bună”

-


Charles Miles Manson s-a născut pe 12 noiembrie 1934, în Cincinnati şi a murit pe 19 noiembrie 2017 în Bakersfield, California, fiind cel mai celebru criminal în serie american.  La sfârşitul anilor 60, Manson a devenit un „Guru” al unei comunităţi hippie (Familia Manson), care a comis o serie de asasinate în Los Angeles în 1969.

În 1971, a fost condamnat pentru uciderea actriţei americane Sharon Tate (soţia regizorului Roman Polanski) şi a patru dintre prietenii săi. Iniţial, Manson a fost condamnat la moarte, dar justiţia americană i-a comutat pedeapsa în închisoare pe viaţă.

sursa foto: Horror Galore

Charles Manson s-a născut în 1934 într-o familie cu mari probleme. Mama sa, Kathleen Maddox, a fost prostituată şi a executat o pedeapsă carcerală de cinci ani pentru un jaf armat, iar la eliberare nu a putut să obţină custodia lui Manson.

Tatăl său, Walker Scott nu l-a recunoscut niciodată ca fiind copilul său. Acesta a fost colonel în armata SUA cu origini afro-americane, scrie racontemoilhistoire.com.

Copilăria lui Charles Manson a fost marcată de mediul dur din şcolile de plasament din statul Indiana, pe unde acesta a trecut. Aici, îşi va dezvolta un puternic sentiment de ură împotriva negrilor şi îşi va inocula în memorie că este reîncarnarea lui Iisus Hristos.

La vârsta de 14 ani, Manson a furat dintr-un magazin şi a fost prins de poliţişti. În urma acestui gest, Charles Manson şi-a petrecut următorii ani ai adolescenţei în case de plasament, spitale de psihiatrie, practic într-un regim de semi-libertate.

În 1952, noi examene psihiatrice efectuate în penitenciar lui Manson au evidenţiat un comportament agresiv, anti-social ca urmare a lipsei de dragoste şi afecţiune.

În 1960, Charles Manson s-a eliberat din puşcărie şi s-a apropiat de comunitatea hippie unde drogurile, sexul şi femeile erau la discreţie. De asemenea, el a devenit fan Beatles şi chiar i-a cerut producătorului  Terry Melcher să înregistreze un album, dar a fost refuzat.

În cadrul comunităţii hippie, Manson a devenit dependent de droguri şi avea frecvent halucinaţii în urma cărora pretindea că era Iisus Hristos sau cerb care zboară. Deşi avea grave probleme în a discerne realitatea din jurul său, Charles Manson a reuşit să îşi formeze propria sa comunitate hippie care a numărat 50 de persoane.

Aici, criminalul de mai târziu a făcut trafic de droguri şi prostituţie, fiind un fel de dealer local.

sursa foto: People

Cei din jurul său au fost atent manipulaţi de Charles Manson care îi minţea că este Iisus Hristos şi are o profeţie: „Negrii vor domina albii”.

În numele acestei aşa zise profeţii, Manson şi-a obligat comunitatea să recurgă la crime, pentru a nu i se îndeplini visul.  În 1967, Charles Manson a întâlnit-o pe Susan Atkins, o dansatoare topless, pe care a convins-o că este Iisus Hristos.  Aceasta i-a dăruit un copil lui Manson, după care a numit-o”Zezozose Zadfrack Glutz” în cadrul familiei.

Prima crimă pe care a comis-o nu a fost premeditată. Manson îl va ucide pe profesorul Gary Hindman pe 25 iulie 1969 în apartamentul acestuia, după ce acesta nu le plătise pe cele două fiice ale familiei, pentru serviciile prestate: Susan Atkins și Mary Brunner.

Pe 9 August 1969 a fost un adevărat masacru. Charles Watson, Patricia Krenwinkel și Susan Atkins au mers în casa producătorului Terry Melcher, pentru a-l ucide pe el sau pe ori care membru al familiei sale. Dar membrii familiei conduse de Charles Manson nu au ştiut că producătorul îşi vânduse demult casa şi nu mai locuia acolo. În acea teribilă noapte, Roman Polanski era plecat, iar soţia acestuia, Sharon Tate (foto mai jos) petrecea cu câţiva prieteni.

sursa foto: Radar Online

Cinci oameni au murit atunci: Sharon Tate, Abigail Folger, Jay Sebring, Wojciech Frykowski și Steven J. pentru a nu îndeplini profeţia lui Manson.

Cu sângele celor ucişi, cei trei criminali ai familiei Manson au scris pe pereţii vilei: PIG.

Ultima crimă recunoscută de membrii familiei Manson s-a petrecut pe 10 august 1969 în casa familiei Leno şi Rosemary LaBianca.

Atunci, Charles Watson, Susan Atkins și Lesly Van Houten au intrat la întâmplare în casa familiei LaBianca din Los Angeles cu scopul de a-i jefui, dar în cele din urmă i-au ucis prin tortură.

Pe burta lui Leno LaBianca au scris război, iar cu sângele acestora au murdărit periţii casei şi au scris: „Moarte la porci” şi „Rise”.

Poliţia americană a  cerut sprijinul FBI-ului pentru a soluţiona crimele comise de familia Manson, pe 25 iulie, 9-10 august 1969 întrucât nu existau legături clare între acestea.

Opinia publică americană a fost oripilată de uciderea actriţei Sharon Tate, însărcinată în câteva luni.

Susan Atkins a fost iniţial arestată pentru furtul unei maşini şi-n cele din urmă a recunoscut că a participat la uciderea a opt oameni.

Charles Manson a fost găsit vinovat de  toate aceste crime, deşi nu a participat la toate. În cele din urmă, acesta a recunoscut că a fost cel care i-a instigat în numele profeţiei sale.

sursa foto: New York Times

Pe 29 martie 1971, a fost condamnat la pedepasa cu moartea, dar ulterior i-a fost comutată pe viaţă cu a celorlalţi membri ai familiei sale.

Pe 19 noiembrie 2017, Charles Manson a fost transferat din penitenciar într-un spital, unde a murit în urma unei hemoragii interne, la vârsta de 83 de ani.

Melodiile compuse de Charles Manson în anii în care a lucrat pentru o companie din industria muzicală au fost reinterpretate de formaţii precum Guns N’ Roses sau Marilyn Manson, ceea ce i-a adus mai multă notorietate.

El a fost cunoscut în societatea americană, drept unul dintre “cei mai periculoşi oameni în viaţă”.

Mai puteţi citi şi: În așteptarea unei demisii de bun simț…

 

sursa foto: Phuket News


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.