Povestea celui mai odios pedofil român

-


Sorin Stanciu, cunoscut în mediul carceral sub porecla de Reptila, este printre cei mai odioşi criminali pedofili din România, care a profitat de breşele justiţiei şi a recidivat cu o fetiţă, în vârstă de 11 ani.

Povestea acestui criminal cu tulburări severe de personalitate a început în 1995, când a violat şi ucis o tânără pentru că nu i-ar fi răspuns la salut. Expertiza psihiatrică a demonstrat atunci  că Stanciu a avut discernământ şi chiar şi-a planificat din timp acţiunea, potrivit observatorul prahovean.ro.

Criminalul cu profil de pedofil a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru fapta comisă în 1995, dar comportamentul din închisoare şi recompensele obţinute i-au adus acestuia liberarea condiţionată în vara anului 2011, cu cinci ani şi jumătate mai devreme decât ar fi trebuit în termenul legal.

Atunci, magistraţii Tribunalului Prahova au fost aspru criticaţi în presa locală prahoveană pentru liberarea acestui criminal pedofil în baza articolul 55, paragraful 1 din Codul Penal care prevedea că “cel condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă poate fi liberat condiţionat după executarea efectivă a 20 de ani de detenţiune, dacă este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”.

Potrivit jurnaliştilor de la Adevărul, Sorin Stanciu şi-a refăcut viaţa cu o femeie din Braşov după liberarea din puşcărie, iar în iunie 2015 a recidivat în localitatea natală unde a violat o fetiţă de 11 ani, ziua în amiaza mare.

Fetiţa se întorcea singură de la şcoală, iar drumul pe care aceasta îl parcurgea până la  domiciliu său traversa o zonă  izolată, pe malul gârlei unde se afla mult păpuriş. În acest cadru, Sorin Stanciu şi-a premeditat din nou fapta, pe care iniţial a  recunoscut-o în faţa politiştilor din Proviţa de Sus.

Atunci, Gheorghe Graure, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina,  a șocat opinia publică locală, prin decizia de a-l ancheta sub control judiciar pe pedofilul criminal  în cazul fetiței în vârstă de 11 ani violate în comuna Proviţa de Sus, scria observatorulprahovean.ro.

Procurorul a susţinut  că mai avea nevoie de probe la dosar întrucât fapta săvârşită de  Sorin Stanciu era complexă. Pedofilul criminal a fost cercetat sub control judiciar, deşi Graure recunoscuse că fapta pedofilului criminal  avea un grad ridicat de pericol social.

Decizia procurorului Graure a stârnit atunci protestul locuitorilor din comuna Proviţa de Sus, speriaţi că Stanciu s-ar fi întors acasă, după ce urma să fie externat de la Spitalul de Psihiatrie din Voila, unde era internat pentru efectuarea expertizelor psihiatrice.

„Cauza este una complexă, care impune administrarea în continuare a altor mijloace de probă. De asemenea, faţă de gravitatea acuzaţiilor care sunt formulate împotriva sa şi specificul acestora, este necesar să se instituie un control asupra persoanei inculpatului, inclusiv instituirea unor măsuri care să asigure protecţia persoanelor vătămate, protecţia martorilor, administrarea probelor cu celeritate, împiedicarea săvârşirii de noi infracţiuni.

Aprecierea măsurii juste (alegerea măsurii preventive) impune analiza proporţionalităţii dintre restrângerea libertăţii unei persoane şi scopul care trebuie atins. Această analiză include şi raportarea la standardele CEDO, practică ce tinde să pună în valoare în cel mai înalt grad protecţia libertăţii persoanei, ca expresie a unui drept natural”, scria în textul  motivării prim procurorul Parchetului de pe lângă Parchetul Judecătoriei Câmpina, în vara anului 2015.

În urma presiunii mediatice, Gheorghe Graure a fost retrogradat la funcţia de simplu procuror în iulie 2015  şi mutat la Parchetul Tribunalului Ploieşti, în urma deciziei controversate pe care a dat-o în cazul pedofilului criminal, Sorin Stanciu.

Probele adunate la dosar i-au adus pedofilului criminal, Sorin Stanciu o pedeapsă de 20 de ani de închisoare în 2016, pentru fapta sa.

Acesta s-ar mai putea elibera din închisoare la vârsta de 75 de ani în anul 2036.

Mai puteţi citi şi: Rădulescu cere castrarea chimică a pedofililor

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.