Povestea divei care a pus pe jar familia Kennedy. “Bărbaţii sunt buni amanţi, mai ales când îşi înşală nevestele”

-


Marilyn Monroe (Norma Jeane Mortenson, 1 iunie 1926 – 5 august 1962) a fost actriţă, model, cântăreaţă şi sex simbol al epocii glamour de la Hollywood. Aceasta s-a remarcat prin talentul său de comediantă cât şi prin carismă, care îi dădeau aparaţiilor sale o notă de consistenţă. Circumstanţele morţii sale misterioase sunt şi astăzi subiectul pasionaţilor de conspiraţii, dar nu i-au distrus reputaţia de a fi cea mai celebră figură publică a secolului XX.

 

Marilyn Monroe a avut o copilărie grea în Los Angeles, în mijlocul unei familii destramate. Aceasta nu şi-a cunoscut niciodată  tatăl şi-n adolescenţă  a crezut că celebrul actor Clark Gable era tatăl său, o poveste pe care repeta mereu pentru a câştiga notorietate.

sursa foto: biography.com

Cu toate acestea, nu există dovezi certe că  Clark Gable s-ar fi întâlnit vreodată cu mama lui Monroe, Gladys, care avea probleme psihice și era internată la ospiciu. În lipsa mamei, Marilyn şi-a petrecut adolescenţa la orfelinat şi a susţinut că mama sa ar fi încercat să o ucidă în somn cu o pernă.

În 1937, Grace și Doc Goddard au avut grijă de Marilyn Monroe şapte ani  până când familia nu şi-a mai putut permite financiar să o întreţină. La vârsta de 7 ani, Monroe era la orfelinat şi ar fi fost abuzată repetat de către educatori.

În 1942, la vârsta de 16 ani, Monroe s-a căsătorit cu Jimmy Dougherty şi a renunţat la liceu. Soţul acesteia era marinar şi a fost transferat în Pacificul de Sud, iar Marilyn Monroe s-a angajat la o fabrică de armament din Van Nuys, California.

Când Jimmy Dougherty s-a întors în 1946, Monroe avea o carieră de succes ca model, îşi schimbase numele în Marilyn Monroe şi se  pregătea pentru debutul său din lumea actoriei. Au divorţat şi a semnat primul contract de film. De asemenea, s-a vopsit blondă şi-n 1950 a debutat cu un rol  mic în drama lui John Huston, „Jungla Asfaltului”.

sursa foto: biography.com

De asemenea, a  reuşit  să impresioneze publicul şi critica prin interpretarea rolului Claudiei Caswell în  filmul „All About Eve”, unde a jucat alături de celebra actriţă, Bette Davis.

În scurt timp, a devenit o celebritate la Hollywood, deşi iniţial critica nu îi apreciase talentul şi carisma.

În 1953, a jucat în comedia muzicală „Bărbaţii preferă blondele”, care i-a adus un succes nebun de casă şi a continuat printr-o serie de comedii uşoare: Show Business (1954) şi The Sech Year Itch (1955).

Obosită să joace numai  în  roluri de blonde, Monroe s-a mutat la New York în 1956, pentru a studia actoria alături de Lee Strasberg, la Actors Studio. Tot în acest an, a revenit cu comedia Bus Stop, care a avut un mare succes la public. În 1957, Monroe a jucat în „The Prince și Showgirl” alături de  Laurence Olivier, care a regizat și a produs filmul. De multe ori a lipsit  de la filmări, iar comportamentul său a creat atunci o relaţie tensionată cu întreaga echipă a lui Olivier.

sursa foto: biography.com

Filmul a primit recenzii bune și a fost în box-office în Marea Britanie, dar nu la fel de popular în Statele Unite.

În 1959, Monroe a revenit pe marile ecrane cu comedia „Some Like It Hot”, alături de Jack Lemmon și Tony Curtis. A jucat rolul lui Sugar Kane Kowalczyk, o cântăreață care speră să se căsătorească cu un milionar. În urma acestui film, la ceremonia Globurilor de Aur din 1959, a primit premiul pentru „cea mai bună actriță de comedie”.

În 1960, viaţa profesională şi personală a divei intrase în criză, iar ultimele sale filme, Let’s Make Love (1960) și The Misfits (1961) au avut încasări modeste în box-office.

În viața personală, Monroe avea o serie de relații nereușite: căsnicia sa din 1954 cu Joe DiMaggio a ţinut doar nouă luni. Mai târziu, ea s-a recăsătorit cu dramaturgul Arthur Miller, din 1956 până în 1961.

sursa foto: biography.com

Pe 19 mai 1962, Monroe a pus în scenă celebrul său spectacol, cu ocazia  zilei de naștere a lui John F. Kennedy, când i-a cântat: „La mulți ani, domnule președinte.”

În 1962, la doar 36 de ani, Marilyn Monroe a murit la casa ei din Los Angeles. O sticla goală de somnifere a fost găsită pe patul ei. Au existat unele speculații pe parcursul anilor că ar  fi putut să fie ucisă, dar cauza oficială a morții ei a fost o  supradoză de droguri.

De asemenea, au mai  fost zvonuri că Marilyn Monroe ar fost implicată într-un triunghi amoros cu președintele  SUA, John F. Kennedy şi cu fratele acestuia, Robert.

Monroe a fost îngropată în rochia ei favorită a designerului Emilio Pucci, care era cunoscută sub numele de „cascada Cadillac”, într-un sicriu de bronz solid, căptușit cu mătase de culoarea șampaniei.

sursa foto: biography.com

În timpul carierei sale, filmele lui Marilyn Monroe au avut încasări de peste 200 de milioane de dolari. Astăzi, aceasta  încă este  considerată una dintre cele mai populare sex simboluri din lume şi de la Hollywood.

Ea mai este cunoscută în cetatea filmului şi  prin prisma relaţiilor avute cu: Marlon Brando, Frank Sinatra, Yves Montand și regizorul Elia Kazan.

Monroe a fost imitată de-a lungul anilor de mai multe celebrități, printre care amintim: Madonna, Lady Gaga și Gwen Stefani.

În 2011, câteva fotografii rare ale lui Marilyn Monroe au fost publicate într-o carte de fotografii a renumitului fotograf Sam Shaw.

sursa foto: biography.com

Mai puteţi citi şi: Elena Udrea a fugit în Costa Rica


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.