Povestea femeii care s-a transformat în amanta „unui monstru cu chip de om”. „Am jurat să te urmez pretutindeni. Trăiesc doar pentru iubirea ta”

-


Eva Braun (1912-1945) a rămas cunoscută în paginile de istorie drept amanta lui Adolf Hitler, care mai târziu a luat-o de soţie. Aceasta a fost o femeie frumoasă, cu siluetă zveltă şi trăsături fine, căreia îi plăcea sportul, cumpărăturile şi cinematograful.

sursa foto: kp.ru

Eva Braun s-a născut într-o familie din clasa de mijloc a societăţii germane şi a urmat cursurile primare şi secundare la Institutul Catolic. După finalizarea acestora, aceasta a lucrat în vânzări şi mai apoi pentru Heinrich Hoffman, fotograful oficial al lui Adolf Hitler, aflat atunci la începutul apogeului puterii sale politice din Germania nazistă.

În timp ce lucra pentru Hoffman, Eva Braun a intrat în contact cu dictatorul nazist, care a dezvoltat în timp o pasiune bolnăvicioasă pentru aceasta. Deși cei doi au împărtășit o relație romantică, care a durat mai mult de doisprezece ani, Hitler nu i-a permis niciodată să iasă în public. De asemenea, Braun nu a avut nicio influenţă asupra politicii distructive a lui Hitler, întrucât nu a avut niciodată ambiţii politice.

Deşi nu i-a împărtăţit opţiunile politice, Eva Braun a păstrat până în ultima clipă a vieţii sale loialitatea faţă de dictator. După ce a devenit amantă lui Adolf Hitler, ea a suferit emoțional și a încercat să se sinucidă de două ori din dragoste pentru dictatorul nazist.

sursa foto: spiegel.de

Indiferent de circumstanțele relaţiei bolnăvicioase, a fost angajată pe deplin față de Hitler cu care s-a căsătorit pe 29 aprilie 1945, cu câteva zile înainte de sfârşitul celei de-a doua conflagraţii mondiale (9 mai 1945), după care s-au sinucis împreună în buncăr, înainte să fie descoperiţi de trupele sovietice.

Când l-a întâlnit pentru prima dată pe Adolf Hitler avea 17 ani, iar acesta 40 de ani. În 1932, Eva a încercat să se sinucidă din dragoste pentru dictator, însă eşecul tentativei de suicid avea să îi apropie tot mai mult în relaţia clandestină pe care cei doi o construiau. În acest răstimp, problemele financiare tot mai pregnante au determinat-o pe Eva Braun să se implice tot mai mult în atelierul de fotografie al lui Hoffman şi să călătorească frecvent alături de oamenii dictatorului nazist.

În timpul acestor călătorii alături de aparatul de propagandă al lui Hitler, Eva Braun a devenit dependentă de pastile de somn şi-n 1935 a încercat din nou să se sinucidă sub pretextul că Hitler nu i-ar fi acordat foarte mult timp relaţiei de iubire. Pentru a evita o nouă tentativă de suicid, Hitler s-a mutat împreună cu aceasta pentru a trăi împreună povestea de amor. Eva era interesată de cumpărături, sport şi cinema, iar Hitler considera că oficializarea relaţiei l-ar fi făcut tot mai puţin popular în contextul în care declarase „că se căsătorise cu Germania”.

sursa foto: the gloss

În anul 1945, Eva s-a mutat din München la Berlin pentru a fi alături de dictatorul nazist căzut pradă depresiei şi delirului cauzat de supradozele de amfetamină şi steroizi care îi erau administrate zilnic. Din buncăr, Hitler încerca cumva să organizeze o rezistenţă amorfă în faţa trupelor sovietice ale lui Jukov, care se aflau la câteva străzi de acesta. Pentru a nu cădea în mâinile sovieticilor, Hitler decisese să se sinucidă.

Pe 20 aprile 1945 Hitler a împlinit 56 de ani şi a organizat o petrecere în acest sens unde i-a cerut să plece cu ultimul avion din Berlin, dar Eva l-a refuzat. Atunci, Hitler a hotărât să se căsătorească cu aceasta.

sursa foto: libertatea

Astfel, dorinţa acesteia de a deveni soţia dictatorului nazist s-a împlinit după 15 ani, pe 29 aprilie 1945, când Hitler şi Eva Braun s-au căsătorit,în biroul de lucru al acestuia. La ceremonie, care a fost lipsită de fast, au asistat doar persoanele de încredere ale cuplului. Eva Braun a refuzat să plece şi să se salveze din buncăr din solidaritate şi devotament faţă de Hitler.

Ceremonia nunţii a avut loc pe 29 aprilie în buncăr. Eva Braun s-a îmbrăcat într-o rochie neagră, ca sentiment funerar şi pentru că lui Hitler îi plăcea culoarea şi rochia. Ea a fost soţia dictatorului doar pentru o noapte, pentru că în ziua următoare cei doi s-au sinucis cu cianură.

Eva Braun şi-a ţinut promisiunea pe care a făcut-o într-o scrisoare emoţionantă pe care i-a trimis-o lui Hitler în iulie 1944: „De când ne-am întâlnit prima dată, am jurat să te urmez pretutindeni – chiar şi la moarte – trăiesc doar pentru iubirea ta”.

sursa foto: historyforsale

Citeşte şi:

Anastasia Pavliucenkova, adversara Simonei Halep la Rogers Cup în turul II

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.