Povestea geniului care a renunţat la jobul de la NASA pentru a se reinventa

-


Kim Ung Yong este un geniu născut în Coreea de Sud, care a uimit lumea ştiinţifică internaţională încă din perioada copilăriei. În adolescenţă a ajuns să lucreze pentru NASA, iar după zece ani a renunţat la contractul cu americanii, pentru a se întoarce în ţara natală întrucât considera că cercetările sale în domeniul fizicii erau distructive.

sursa foto: Nexpleez

Kim Ung Yong s-a născut pe 7 martie 1963 în oraşul Gangneung, din Coreea de Sud, în familia profesorului Kim Soo-Sun. La vârsta de 6 luni a început să vorbească şi să înveţe cu uşurinţă japoneză, chineză, engleză şi germană. Când a împlinit patru ani, Kim Ung Yong ştia pe de rost circa 2000 de cuvinte în engleză şi germană.

La cinci ani, Yong a scris două volume de poezie şi eseuri în coreeană şi chineză, fapt care l-a determinat pe tatăl său să solicite înscrierea sa la liceu. De asemenea, realizările intelectuale ale micului geniu au stârnit curiozitatea jurnaliştilor publicaţiei Look care au scris despre acesta.

Pe 2 noiembrie 1967, la vârsta de 5 ani, Kim Ung Yong a apărut la postul Fuji TV în Japonia și a uimit auditoriul, prin rezolvarea unor ecuații complicate. În timpul emisiunii, el a scris poezii în diferite limbi, inclusiv engleză, mandarină, spaniolă, vietnameză, tagalog, japoneză și coreeană.

La scurt timp, după ce a fost la postul nipon Fuji tv, Kim Ung Yong a fost introdus în Cartea Recordurilor cu cel mai înalt IQ, în valoare de 210. De asemenea, acesta a fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universităţii Hangyang, de la vârsta de 4 ani până la 7 ani, când a ajuns în SUA, la NASA.

sursa foto: amazon.com

În America, geniul coreean a obţinut doctoratul în fizică la Universitatea de Stat din Colorado şi a devenit cercetător principal la NASA până în 1978 când va reveni în Coreea de Sud. De asemenea, în acest răstimp a publicat circa 690 de lucrări despre fizica cuantică.

După ce a revenit în ţara sa natală, Kim Ung Yong a studiat ingineria civilă şi a obţinut un doctorat în acest domeniu la Universitatea Naţională Chungbuk, iar din 2007 a devenit profesor asociat.

În 14 martie 2014, acesta a devenit profesor asociat la Universitatea Shinhan și totodată vicepreședinte al Centrului de Cercetare Dezvoltare Nord Kyeong-Gi.

În 2010, Kim a reacţionat public şi a contrazis faptul că este un „geniu eșuat”: „Unii cred că oamenii cu un IQ ridicat pot fi omnipotenţi, dar asta nu este adevărat. Uită-te la mine, nu am talent muzical, nici măcar nu excelez în domeniul sportului. Societatea nu trebuie să judece pe nimeni cu standarde unilaterale deoarece fiecare are niveluri diferite de învățare, speranțe, talente și visuri”.

Citeşte şi:

Furturi, jafuri şi contrabandă înaintea bătăliei de la Stalingrad

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.