Povestea omului care a renunțat la avere și viața extravagantă pentru a deveni vindecător în Africa! Imagini inedite

-


Chris Ntombemhlophe Reid, fost model și crescător de cai, a renunțat la viața sa extravagantă și la avere pentru a deveni unul dintre cei mai respectați vindecători tradiționali din Africa, mai exact unul dintre primii „sangomas” albi.

„Sangomas” sunt vindecători spirituali care practică forme tradițională de medicină africană. Cu toate acestea, ei nu resping medicina occidentală, ba chiar deseori o încorporează în practicile lor.

În Africa de Sud există 200.000 de „sangomas”, iar Reid a devenit unul dintre ei. El a fost inițiat în anul 1997 și oferă în mod regulat consultări atât în Cape Town, cât și în jurul gospodăriei sale din Transkei, o regiune din sud-estul Africii de Sud.

Înainte de a deveni „sangomas”, stagiarii, care sunt numiți „thwasa”, trebuie să treacă printr-o perioadă de învățare care poate dura chiar și câțiva ani.

Fotojurnalistul german Corinna Kern a primit acces, pentru prima oară de la inițiera sa, la viața lui Chris Ntombemhlophe Reid și a realizat un documentar incredibil. Totodată, Kern a participat și la ceremonia de inițiere a „thwasa”, declarându-se total uimită.

„Am dormit cu ei în gospodărie era foarte rural și nu exista electricitate”, povestește fotojurnalistul german. „Lucrul cel mai fascinant mi s-a părut ceremonia de inițiere și ceea ce au fost nevoiți stagiarii să facă pentru a deveni sangomas. Ei trebuie să poarte îmbrăcăminte albă atunci când sunt inițiați și nu li se permite să doarmă pe paturi, ci doar pe pământ sau pe un covor subțire”, a mai spus Corinna Kern.

Citește și: 

Vrei să te angajezi la Apple? Iată care sunt top 10 întrebări adresate la interviu


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *