Poză cu ursul

-


În ultima perioadă, iar au ieșit din vizuină și sunt amenințători. Nu vorbesc despre urși, ci despre turiștii cu poftă de selfie-uri periculoase, gata să se țină de gât cu animale sălbatice pentru câteva like-uri pe Facebook.

Să-i vadă rudele și prietenii cât sunt de curajoși și norocoși.

Mama proștilor pare că n-a mai plecat din maternitate din moment ce instinctul de bază e reprimat total și nu le spune să nu se ducă cu pufuleți la o vietate care e capabilă să le schimbe percepția despre viață cu o singură labă. Ceea ce nu e valabil doar pentru urs.

Cred că e clar pentru toată lumea că până acum n-a oprit nici măcar o ființă inteligentă să-și facă poză de aproape cu ursul. Dacă vă uitați la privirile mândrilor „fotografi” o să remarcați faptul că până și animalele se simt rușinate de companie. Vorba aia, îți vezi liniștit de treabă prin pădure și apare, de nicăieri, cel mai penibil din lanțul trofic și-și face poză cu tine. Nemachiat, nearanjat. Grobieni.

Unii oficiali au spus că astfel de specimene, amatorii de senzații tari, merită amendați. Mi se pare risipă de maculatură pentru amenzi. Nu putem polua planeta cu hârtie pentru simplul fapt că nu ne convine cum se comportă unii când vine vorba de viața lor. Uneori trebuie să lăsăm selecția naturală să-și spună cuvântul.

Să luăm profesionistul exemplu al oamenilor care fac documentare despre animale. Le filmează de la distanță, dar nu intervin când vreuna dintre ele are nevoie de ajutor. Trebuie să lași universului un curs firesc. Asemenea și în cazul curajoșilor de picnic. Nu ne putem juca de-a Dumnezeu și să ne opunem a ceva ce este firesc: cei mai „speciali” dintre noi vor avea parte de o îmbrățișare din partea unui urs.

Să le lăsăm această fericire unora dintre noi. Probabil că au puține motive de mândrie dacă tot ce au găsit demn de un selfie e o neprevăzută întâlnire cu un urs. În pădure.

Citeşte şi:

Salariile ar putea crește din nou. Vor fi introduși coeficienții de ierarhizare pentru toți salariații. TABEL


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.