Prea prost să meriți un copil

-


Nu-i cine știe ce inginerie să faci un copil. Nu-i vreo corvoadă intelectuală. Pentru o covârșitoare majoritate vaginul nu se lubrifiază la o recitare din Eminescu, penisul nu devine erect în fața unei analize științifice despre brotăceii de baltă.

Dacă spunem că suntem prea mulți

pe planetă înseamnă că trebuie să existe un minim control al natalității. Dar cum nu este uman să umbli cu centura de castitate după hominizii în călduri, ce s-a întâmplat zilele trecute în SUA pare o idee demnă de dezbateri: doi părinți și-au pierdut copilul pentru că-s prea proști. Măsurabil vorbind, IQ-ul lor nu sare de borna 70, într-o zonă în care media este 110.

Discuția e amplă și dacă intrăm pe tărâmul emoțional o să cădem în discursuri precum „și oamenii proști merită copii”, „dacă ești prost nu înseamnă că nu iubești” ș.a.m.d..

Conform unei postări pe Facebook făcute de etologul Dorian Furtună, proliferarea în rândul persoanelor cu intelect mediu-mare scade. Spus pe șleau, dacă gândești prea mult faci mai puțini copii. Pentru că gradul de conștientizare e mai mare, îți pui mai multe probleme, mai multe calcule, copilul apare mai târziu spre deloc.

Pe când, tabăra cealaltă, neavând preocupări intelectuale profunde se înmulțește cu lejeritate.

Dar nu doar proștii

sunt o problemă dacă ne raportăm la natalitate. Doar nu credeați că planeta asta merită locuită doar de copiii celor cu bani, cărți, studii? Hehe, să ieșim din bula noastră și să privim toți părinții cu șablonul în față.

Avem părinți intelectuali cu probleme. Sadici, neglijenți, incapabili, ca să nu mai spun de cazurile cu mult mai grave.

Am ținut să menționez asta pentru cei care-și frecau palmele la gândul că unii nu vor mai avea voie să se-nmulțească. Gând rasist, dacă mă-nțelegeți…

Într-un viitor demn de Orwell

o să avem copii crescuți în familii sigure, capabile, frumoase și pașnice. Până atunci, până la dărâmarea barierei umane privind selecția proliferării, trebuie să ne împăcăm cu gândul că toată lumea se înmulțește. Așa c-o să avem mereu bieți copii săraci și bogați copii frustrați.

Citeşte şi: Popoviciul și Serviciul

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *