Premierul de sub fustă

-


În spatele fiecărei femei cu medalie stă ascuns un premier care conduce. Fiind vorba despre premierul Ponta, urmărit penal, remarca din subtitlu trebuie reformulată. El s-a ascuns acum în spatele mai multor femei cu medalii şi spade. Dindărătul acestei gărzi impunătoare, s-a mobilizat şi le-a răspuns criticilor săi, bărbăteşte, „face to face”, pe Facebook: „Felicitări fetelor din echipa de spadă, antrenorilor şi Federaţiei! Felicitări, România! Mă bucur că ele au voie să fie la Baku fără să le critice vreun „analist”!”. Vedeţi? A făcut şi o glumă sofisticată! Înseamnă că se simte în putere. A înhăţat aurul spadasinelor şi l-a catapultat, de la distanţă sanitară, direct în capul celor care încă mai au pretenţii exagerate de la el! O adevărată demonstraţie de forţă!

Primul-ministru a aşteptat vreo săptămînă şi ceva să lanseze ironia fină şi la fel de originală ca teza lui de doctorat. Ana Maria Brînză luase marţi aurul la spadă individual, după o finală cu o rusoaică. Era primul aur al României la Baku, dar o singură fată înarmată nu reprezintă o garanţie solidă pentru Ponta. Nici Andreea Chiţu, de la judo, care a cîştigat joi aurul, nu i-a dat curajul necesar premierului. Cine ştie, doar dacă ar fi concurat la o categorie mai grea, mai solidă, nu la doar 52 de kilograme, premierul s-ar fi pus la adăpost în spatele ei. Şi cu gimnastele, vă amintiţi?, ce probleme a avut! A trebuit să strîngă toată echipa de fete, cu tot cu antrenori, să aibă parte de zid în jurul lui, la TV. Că aşa, doar cu Larisa Iordache (1,50 metri, 37 de kilograme) pe post de bodyguard, nu se putea lua nici măcar de soţia ambasadorului Olandei.

Acum, de fapt, de cine s-a luat? Dacă aveam mai multe medalii de aur, la Jocurile Europene, Ponta ar fi prins un pic de tupeu şi dădea şi nume. Ar fi replicat cu vîrf şi îndesat Preşedinţiei, Justiţiei, Parlamentului, Guvernului şi altor puteri în stat care au aflat „pe surse” de escapada lui sportivă la Baku. Că dacă aflau în timp util c-o şterge la Jocuri, nu i-ar fi dat voie. Să stea acasă şi să spele rufele murdare. Ponta nu e genul de bărbat de stat sub papuc, care să ceară permisiune pentru a părăsi ţara. Nu dă socoteală nimănui. Face ce vrea, cînd vrea, la ce clinică vrea, cu ce dictator vrea. E un cetăţean liber.

Şi, ca şef al Guvernului dintr-o ţară cu oameni odihniţi şi relaxaţi (Felicitări, România!), unul mai relaxat ca altul, Victor Ponta a decis că e singurul român surmenat şi stresat de dosare. Singurul fraier care munceşte. Cum nimic urgent, dar absolut nimic urgent nu impunea prezenţa lui la serviciu, premierul a dat o fugă la Baku, să vadă artificiile, la deschiderea Olimpiadei europene. Apoi s-a ocupat de sănătatea lui, în Turcia. Acum se ocupă iar de imaginea lui de prim-aplaudac al sportivilor români şi guvernează pe Facebook, vorba lui, mai puternic decît oricînd ţara pe Facebook.

Citiți mai multe pe blogsport.gsp.ro


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon