Premierul R. Moldova, Maia Sandu va efectua prima sa vizită oficială la Bucureşti. Dodon l-a invitat pe Iohannis la Chişinău

-


Premierul R.Moldova, Maia Sandu va întreprinde prima vizită oficială la București, unde se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis. De asemenea, preşedintele R.Moldova, Igor Dodon i-a adresat o nouă invitaţie omologului său român de a efectua o vizită oficială la Chişinău.

 

„Astăzi am avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. I-am mulțumit Președintelui Iohannis pentru sprijinul constant acordat de România cetățenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România și Republica Moldova. Președintele Iohannis ne-a asigurat de susținerea domniei sale și a României în procesele de integrare europeană a țării noastre. Îi mulțumesc Președintelui Iohannis pentru invitația de a întreprinde o vizită oficială la București pe 2 iulie”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

De asemenea, Maia Sandu a mai spus că pe 4 iulie se va deplasa la Bruxelles.

„După vizita la București, mă voi afla într-o vizită oficială la Bruxelles pe 4 iulie”, a subliniat Maia Sandu.

În schimb, președintele R.Moldova, Igor Dodon a avut o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis pe care l-a invitat oficial să vină la Chişinău.

„Am trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale, remarcînd necesitatea aprofundării acestora. Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun”, a declarat Igor Dodon.

România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova, iar şeful statului moldovean și-a exprimat recunoștința față de oficialii statului român pentru sprijinul acordat R. Moldova în mai multe domenii.

„Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, a conchis Igor Dodon. 

Citeşte şi:

R. Moldova, din nou la „sânul Mamei Rusia”. Demisia lui Plahotniuc de la vârful PDM şi eşecul SIE din spaţiul dintre Prut şi Nistru

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.