Preoți șantajiști la Episcopia Hușilor. Șantaj cu filmări compromițătoare

-


Joi după-amiază, mai mulți preoți din Eparhia Hușilor au fost reținuți de DNA sub acuzația de șantaj cu filmări compromițătoare.

Preoții l-ar fi șantajat pe PS Corneliu, Episcopul Hușilor, că vor da în vileag anumite filmări compromițătoare în care Episcopul ar fi actorul principal.

Inculpații Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Județean Vaslui, Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni, jud. Vaslui, au fost reținuți pentru 24 de ore.

“În perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a amenințat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât și unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar. În aceeași manieră au procedat și ceilalți doi inculpați în intervalul 12 – 14 iunie 2017, cu precizarea că aceștia au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați, la data de 16 iunie 2017, Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și: Dosarul șantajării lui Mircea Băsescu. Condamnări definitive

Marian Petrache, acuzat de luare de mită și șantaj. El va demisiona din toate funcțiile deținute în PNL

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, audiat într-un dosar de șantaj sexual


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *