Presiuni ale Inspecției Judiciare asupra Parchetului General înaintea audierii lui Liviu Dragnea?

-


Surse citate de G4Media.ro susțin că înaintea audierii de vineri a lui Liviu Dragnea de la secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General doi inspectori din cadrul Inspecției Judiciare au solicitat procurorilor întregul dosar penal al anchetei, care vizează violențele comise de jandarmi la mitingul diasporei din 10 august.

 

Acțiunea acestora ar fi avut loc cu câteva ore înaintea audierii liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul violențelor din 10 august, în calitate de martor.

”Pretextul a fost să-l audieze pe procurorul Corbu și să ia actele din dosarul violențelor din 10 august făcut de procurorul Bogdan Pârlog ca să-i verifice activitatea, însă inspecttorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Pârlog, dar li s-a predat tot dosarul să-l vadă câteva ore. Insistau să li se pună la dispoziție toate documentele, să vadă unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanunțată. Așa că au putut să-l liniștească cât de cât pe Dragnea. înainte de audierea lui la Parchet”, au declarat surse din cadrul Inspecției Judiciare, pentru G4Media.ro.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost audiat vineri, la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul violențelor de la protestele din 10 august. Şeful PSD a stat aproximativ o oră în sediul Parchetului General, iar atunci când a ieşit a afirmat că a adus mai multe dovezi, care îi susţin afirmatiile făcute, acelea că protestul a fost o lovitură de stat.

Guvernul a prelungit prin OUG pe data de 5 septembrie mandatele conducerii Inspecției Judiciare, care au expirat la data de 1 septembrie. Miza acestora este menținerea celor doi la conducerea Inspecției ca interimari, până la intrarea în vigoare a noii legi a CSM.

 

Citește și:

 România încheie cu două medalii Campionatul Mondial de Canotaj de la Plovdiv

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.