Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene vine în România

-


Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face joi o vizită oficială, în România, unde se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu miniştrii Tudorel Toader şi Carmen Dan.

Oficialul va purta discuții și cu membrii comisiilor juridice şi pentru afaceri europene din Parlamentul României.

Frans Timmermans va discuta şi cu liderii partidelor parlamentare, precum şi cu partenerii Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) din domeniul justiţiei.

Timmermans va dialoga cu cetăţenii, la sfârşitul vizite sale, la Muzeul Naţional de Artă, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma şi a zece ani de la aderarea României la UE, informează Comisia Europeană.

Prim vicepreşedintele Comisiei Europene a declarat, pe Twitter, la începutul lunii februarie, în contextul protestelor generate de adotarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale, că Executivul UE este la dispoziţia autorităţilor române, pentru a coopera şi cere din nou continuarea luptei împotriva corupţiei.

„Suntem la dispoziţia autorităţilor române. Suntem în dispoziţie de cooperare. Dar suntem clari privind continuarea luptei anticorupţie”, a scris Timmermans.

El a susţinut, într-o conferinţă de presă, că urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul din România şi a subliniat că Executivul UE nu ţine de cont de orientările politice în actuala situaţie din ţara noastră, ci vrea să ajute la eliminarea corupţiei endemice.

„Am urmărit îndeaproape situaţia începând de săptămâna trecută. Am notat introducerea Ordonanţei de Urgenţă 14 pentru a aborda Ordonanţa de Urgenţă 13. Am notat şi că Guvernul nu va continua cu legislaţia contestată. Vom continua să urmărim cu atenţie ce se întâmplă în Parlamentul român (…) pentru noi, aceasta nu este o discuţie politică, nu ţinem partea cuiva în afacerile interne din România. Este vorba despre a ajuta România să ducă la bun sfârşit această luptă foarte, foarte lungă şi dificilă pentru a scăpa de corupţia instituţionalizată”, declara oficialul.

Citește și:

S-a întors iarna. Circulație îngreunată, drumuri blocate, porturi închise


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *