Prima demisie din cauza salariilor din Sănătate. Angajații UPU SMURD Bihor se solidarizează cu medicul demisionar

-


Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Oradea, medicul Hadrian Borcea, şi-a dat, vineri, demisia din toate funcţiile din cadrul spitalului. Gestul său a venit în semn de protest faţă de decizia luată, joi, de Consilul Local Oradea, care a decis să reducă sporurile medicilor şi asistenţilor medicali cu 60%, respectiv cu 25%. O nouă discuție între autorități și sindicate pe tema sporurilor va avea loc în data de 8 mai.

Angajaţii de la Urgenţe au anunţat că îşi depun în bloc demisiile, în semn de solidaritate cu şeful lor, potrivit ebihoreanul.ro.

Dr. Dacian Juca, locţiilor al şefului UPU, a declarat  că „toţi angajaţii” UPU SMURD Bihor, de la medici la asistenţi, au decis să renunţe la funcţii. Medicul, care este de serviciu pe elicopterul SMURD a precizat că, la ieșirea din tură, îşi va scrie şi el demisia.

Decizia a fost una spontană, luată în jurul orei 14.00, după ce s-a aflat de demisia medicului Borcea. Până la ora 14.20, peste 80% din angajaţi își scriseseră deja demisiile, unii direct pe capotele mașinilor SMURD. O parte dintre angajați au venit direct de acasă pentru a se solidariza cu medicul Borcea.

„Atât dr. Borcea, cât şi eu trebuie să ne supunem legilor României. Dacă ministerul sănătăţiii şi ministerul muncii au hotărât o chestie, trebuie să ne conformăm. Dvs v-au mărit salariile cu 100-150%, mie nici cu un leu şi nu mi-am dat demisia, n-am făcut nimic ca să opresc mersul spitalului. Eu personal am luat legătura, mi s-a promis că într-o lună de zile se modifică situaţia sporurilor. Eu sunt cel mai interesant ca dvs. să fiţi mulţumiţi”, a spus managerul Gheorghe Carp.

Activitatea UPU SMURD nu este afectată, întrucât personalul care este de serviciu continuă să lucreze.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, înaintea ședinței de Guvern, că în data de 8 mai va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanții sindicatelor pentru noi discuții pe seama  problemelor apărute în urma aplicării grilei de sporuri, care a dus la discriminări salariale între angajații din Sănătate.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.