Prima școală din România amendată de CNCD pentru discriminarea unui elev

-


Pentru că a discriminat un elev diagnosticat cu ADHD, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării  (CNCD) a amendat şcoala „I. L. Caragiale” din Piteşti. În 2016, a fost organizat un protest al elevilor care cereau ca un băiat diagnosticat cu deficit de atenţie să fie transferat din clasa lor. Copiii și părinții lor îl acuzau pe acesta că este agresiv.

La doi ani de la incident, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat conducerea şcolii şi pe a Inspectoratului Școlar pentru declarațiile făcute de directorul şcolii, dar și pasivitatea Inspectoratului Şcolar.  S-au acordat trei amenzi în valoare de 5.000 de lei şi cinci avertismente, potrivit Digi24.

Tatăl copilului spune că, după ce l-a adoptat, băiatul a fost nevoit să treacă prin mai multe operaţii care l-ar fi afectat psihic. În plus, colegii nu l-au lăsat să se integreze în colectivitate.

De 8 ani, de când l-am luat, am ştiut că are mici probleme de sănătate, cu care s-a născut. În mediul pediatric a fost diagnosticat cu ADHD. La 9 ani a avut două operaţii inghinale, care i-au afectat mersul, iar de aici s-a pus o amprentă asupra lui şi psihic. De atunci am tot stat din spital în spital. Probabil s-a rupt legătură cu copiii, cu mediul normal. În copilărie ştia să se joace. După multele probleme de sănătate n-a ştiut să se facă înţeles. Nu a ştiut să-şi mai facă prieteni. Nu vreau să acuz pe nimeni. Nimeni nu e perfect, preciza la acel moment Viorel Rizoiu, potrivit Hotnews.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.