„Prima şi cea mai liberă femeie a Franţei postbelice” a împlinit 85 de ani. Un destin închinat iubirii, frumosului şi filmului

-


Simbolul cinematografiei franceze, Brigitte Bardot (Brigitte Anne-Marie Bardot) s-a născut la 28 septembrie 1934, la Paris. A studiat în copilărie baletul, în 1947 a fost admisă la Conservatorul din Paris, unde a urmat cursurile coregrafului rus Boris Knyazev, timp de trei ani. În 1952, va debuta în cinematografia franceză unde va atinge celebritatea, graţie frumuseţii şi stilului său libertin, scrie thefamouspeople.com.

 

sursa foto: flickr

În 1949, Bardot a fost invitată să dea o probă ca model pentru un spectacol de modă. În acelaşi an a pozat ca model pentru publicaţia de modă „Jardin des Modes”, iar un an mai târziu a apărut pe coperta revistei ELLE şi a fost remarcată de regizorul Roger Vadim, care a invitat-o la o audiţie pentru un rol în filmul „Les lauriers sont coupes”. Deşi aceasta a primit rolul, dar filmul nu a apărut.

În cele din urmă, Brigitte Bardot a debutat în 1952 în comedia „Le Trou Normand”. A fost apreciată chiar de la început, fiind admirată nu doar pentru frumuseţe, ci şi pentru talent. Au urmat numeroase oferte de a juca în filme, astfel încât în perioada 1952-1956 a apărut în 17 producţii cinematografice.

În 1953 a jucat un rol în „L’Invitation au chateau” şi a intrat în atenţia presei când a participat la Festivalul Filmului de la Cannes, scrie cinemagia.ro. De asemenea, aceasta a jucat roluri episodice în trei filme englezeşti: „Doctor at Sea” (1955), „Helen of Troy” (1954) şi „Act of Love” (1954). Regizorul Roger Vadim a distribuit-o în filmul „And God Created Woman” (1956), unde a jucat alături de Jean Louis Trintignant, care a avut un succes răsunător, la nivel internaţional. A urmat filmul „Une Parisienne”, în 1957.

În 1960, Bardot a acceptat propunerea regizorului Louis Malle să interpreteze rolul din filmul „Vie privee”. Joacă apoi în „Le mepris”, în regia lui Jean Luc Godard. Doi ani mai târziu, a apărut în filmul „A Very Private Affair”, urmate de „Une ravissante idiote” (1964), „Masculin, féminin” (1966), „Histoires extraordinaires” (1968), „Les Femmes” (1969).

sursa foto: charitystars

Pe lângă filme, Brigitte Bardot a participat în show-uri muzicale, alături de artişti ca Serge Gainsbourg, Bob Zagury şi Sacha Distel. La începutul anilor ’70 a hotărât să se retragă din cariera de actriţă, deşi era încă tânără.

După apariţiile în filmele „Les Novices” (1970), „Boulevard du Rhum” (1971), „Les Pétroleuses” (1971), „L’histoire tres bonne et tres joyeuse de Colinot Trousse-Chemise” (1973), Bardot şi-a anunţat retragerea.

După ce a jucat în peste 50 de filme, aceasta a ales să se dedice apărării drepturilor animalelor. În 1986, a înfiinţat Fundaţia Brigitte Bardot pentru Îngrijrea şi Protecţia Animalelor şi este activistă a drepturilor animalelor. A donat peste 140.000 de dolari pentru sterilizarea în masă a câinilor vagabonzi din Bucureşti.

În anul 2007, Brigitte Bardot a fost aleasă de revista Empire printre cele mai sexy 100 de actriţe de film din toate timpurile.

„Am încercat tot timpul să mă fac cât mai frumoasă cu putinţă, dar chiar şi atunci mă consideram urâtă. Mi-a fost extrem de greu să ies din casă, să mă arăt lumii. Mi-a fost foarte teamă că nu mă voi ridica la nivelul aşteptărilor pe care oamenii le aveau de la mine. Acum, la vârsta mea, nu-mi mai pasă. Nu mai vreau să seduc pe nimeni“, declara Brigitte Bardot, într-un interviu acordat celebrei reviste Vogue.

sursa foto: pinterest

Astăzi, aceasta trăieşte pe proprietatea ei din Saint Tropez, numită La Madrague, alături de cel de-al patrulea soţ, Bernard d’Ormale, cu care s-a căsătorit în 1992.

În urmă cu cinci ani, actriţa mărturisea că nu mai poate merge şi înota, însă găseşte bucurie în lucrurile mici:

 

„Micile minuni mă bucură, cum ar fi o floare care înfloreşte, dansul unei albine, întinderea apei şi, desigur, animalele, pentru puritatea, curajul şi loialitatea lor.“

 

 

Citeşte şi:

Descoperirea care ar putea schimba teoriile despre formarea corpurilor cereşti actuale

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.