Prima zi de școală prin ochii unui părinte: „Din tot ce au vorbit oficialii școlii s-a înțeles doar «Tatăl nostru»”

-


Un părinte, al cărui copil a intrat în clasa pregătitoare, a povestit pentru edupedu.ro, sub protecția anonimatului, experiența primei zile de școală, subliniind, cu un umor negru, că, în prezidiu, „atunci erau oameni de la partid, acum sunt de la biserică”.

„Din tot ce au vorbit oficialii școlii, s-a înțeles doar Tatăl nostru, rostit de un popă. Copii disperați de plictiseală, părinți disperați, învățătoare disperate, iar conducerea vorbea să se audă singură”, a spus părintele.

Mărturia integrală a părintelui anonim:

„Am rămas consternat de careu. Fix ca acum 30 de ani. Ticseală maximă de părinți cu copii, gălăgie, iar directoarea cu reprezentanții primăriei, poliției, bisericii, nu m-ar mira să fi fost și de la Elcen sau Metrorex, băteau câmpii și nu se înțelegea nimic. Sadici.

Copii disperați de plictiseală, părinți disperați, învățătoare disperate, iar conducerea vorbea să se audă singură.

Apoi s-au dus în clase și i-a chemat învățătoarea pe fiecare în parte sa îi cunoască, a fost frumos, plin de drăgălășenie.

Învățătoarea e tânără, pare superok. Dar atâta bătaie de joc ca la careul ăla de început de an școlar, mai rar!

Din tot ce au vorbit oficialii școlii, s-a înțeles doar Tatăl nostru, rostit de un popă. Popa era de la o biserică de proximitate, deși, la fasoanele școlii, te-ai fi așteptat la cel puțin un episcop. N-a venit primarul de sector, poate pentru că erau încă lucrări, schele pe ziduri și o baltă în mijlocul careului, pe unde au călcat la început și la sfârșit doar părinții disperați să-și pozeze copiii. Prin părțile unde reabilitarea s-a terminat, adică unele zone din interior, școala pare super.

Ușor frapant era că cei mai mulți dintre părinți și bunici nu păreau foarte deranjați de situație, cel puțin nu se manifestau. Erau preocupați, doar, să nu se plictisească prea rău copiii, adică de efecte, nu de cauză. Bine, nici n-ar fi avut ce face.

Frapant a fost și numărul mare de familii venite în formulă extinsă. Ca la serbare, doar că serbarea asta a fost simultan pentru multe clase deodată, în careul din spatele școlii, nu prea mare, ca pe vremuri. Bunicele confereau calmul necesar comunității: ele înțelegeau foarte bine ce se întâmplă și erau cele mai înțelegătoare.

Nu credeam să văd aiureală mai mare până pe la prânz, când s-a umplut feed-ul cu Pandele urcat pe un scăunel, să fie el mai presus de toți la Voluntari”.

Foto: Facebook

Citește și:

Mesajul cu tâlc al președintelui la început de an școlar: „Contribuţia familiei este critică pentru succesul educaţional al copiilor”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.