Primele măsuri ale noului premier după ce Partidul Democrat a anunţat că pleacă de la guvernare

-


Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut demisia judecătorilor Curţii Constituţionale, a procurorului general, Eduard Harinjen, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce Partidul Democrat a anunţat că pleacă de la guvernare.

Maia Sandu a mai anunţat că „justiţia va aplica sancţiunile necesare pentru Vladimir Plahotniuc şi celor care i s-au subordonat”, relatează Unimedia.

„Decizia de astăzi (n.r. vineri) a Partidului Democrat de a merge în opoziţie este una firească, deşi întârziată. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie. Acţiunile abuzive ale lui Plahotniuc sunt acţiuni ce nu vor rămâne nepedepsite. În foarte scurt timp, justiţia va aplica sancţiunile necesare pentru Plahotniuc şi celor care i s-au subordonat”, a declarat Maia Sandu.

Ea a mai cerut ca judecătorii Curţii Constituţionale să-şi revizuiască toate actele neconstituţionale şi să-şi dea demisia. Demisia i-a fost cerută și procurorului Eduard Harunjen.

„Sunt onorată să fiu prim-ministrul acestei ţări, sunt onorată să fiu prim-ministrul cetăţenilor”, a mai declarat Maia Sandu.

Filip a anunţat că îşi dă demisia, deoarece se fac presiuni pe funcţionari.

„Am decis să ne prezentăm demisia din funcţii pentru că în ultimele zile se fac presiuni enorme pe funcţionarii publici, profesori, medici. Plecăm cu conştiinţa împăcată”, a spus Pavel Filip.

„Fac apel la următorul guvern să nu se lanseze în vendete împotriva celor care nu au dorit să se lanseze în anumite vendete contra unor tabere”, a mai precizat fostul prim-ministru.

Filip i-a urat succes Maiei Sandu şi a spus că „pentru binele oamenilor, sper că se va descurca mai bine decât mine”.

Citește și: Va începe războiul Iran-SUA în următoarele zile?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.