Prima intenție de candidatură la prezidențialele din 2019

-


Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a anunţat pe Facebook că va candida la alegerile prezidenţiale din 2019, indiferent dacă va fi susţinut sau nu de colegii de partid. El a făcut anunţul într-o scrisoare deschisă către colegii din PSD.

”Pe lângă faptul că 2018 este anul în care ar trebui să începem să ne re-construim un DRUM, să ne re-gândim un SENS naţional, la nivel de partid este şi anul în care ar trebui să ne desprindem de trecutul şi de prezentul mult prea bogat în pactizări şi înţelegeri pe sub masă şi dincolo de cortină. Dacă este să mă întrebaţi pe mine, nu de mutaţii ideologice pompoase avem noi nevoie acum, ci de un lucru cât se poate de simplu: de a încerca, măcar în anul acesta, să acţionăm la adăpostul propriilor credinţe şi idealuri, iar nu sub pavăza feluritelor grupări suprademocratice şi metastatale. Personal, deşi nu vă ascund că primesc foarte multe mesaje de susţinere din foarte multe zone, mă încăpăţânez să mulţumesc dar să merg mai departe privind înainte doar către principiile şi idealurile mele. Utopice, neutopice, sunt lucrurile în care cred. Greşesc, nu greşesc, voi continua să merg pe aceeaşi linie ca şi până acum. Dacă PSD, în ansamblul lui, va rezona cu această linie, vom merge împreună şi vom construi împreună SENSURI noi. Dacă nu, eu îmi voi vedea în continuare de drum şi nu mă voi opri…”, a scris Pleşoianu.

Deputatul PSD apreciază drept ”profund greşit” ceea ce spune liderul partidului, Liviu Dragnea, că ar fi o greşeală desemnarea din acest an a candidatului PSD la prezidenţiale. Pleşoianu argumentează cu rezultatele în cazul ”scoaterii din joben” a premierilor.

El enumeră ceea ce a făcut în ultimul an, printre altele felicitându-se că nu l-a votat pe ”TudoSRI” şi menţionând că nu a votat bugetul pe 2018, pentru că nu i se pare normal să aloci bani în plus către anumite instituţii înainte de a le fi reformat.

”Pentru a concluziona, vă spun că eu voi face exact ce am spus în urmă cu câteva luni. Voi candida la prezidenţialele din 2019. Când se va hotărî PSD să ţină acel Congres, membrii partidului vor decide, aşa cum este firesc. Dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019”, anunţă deputatul PSD.

În timp ce Pleșoianu se gândește la prezidențiale, în PSD se duce o luptă pentru putere între premierul Mihai Tudose și liderul PSD Liviu Dragnea.

Mai puteți citi și:

Firea nu mai suportă tensiunea creată de Tudose și Dragnea

viewscnt


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.