UPDATE. Procuroarea care a luat-o cu forţa pe Sorina, audiată la Secţia pentru investigarea magistraţilor. Nu va fi suspendată din magistratură

-


Procuroarea Maria Piţurcă, care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia adoptivă, s-a prezentat, joi, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru audieri.

 

Surse judiciare citate de Mediafax susţin că procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor au pus-o sub urmărire penală pe Maria Piţurcă, procurorul care ar fi bruscat-o pe Sorina. De asemenea, managerul de caz din DGASPC Mehedinţi a fost pusă sub urmărire penală.

De asemenea, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, amânarea pentru astăzi (joi) a deciziei privind suspendarea Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia sa adoptivă.

La rândul său, procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii la finele lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.

Joi, Secţia pentru procurori din CSM va stabili dacă va lua măsuri faţă de aceasta în cazul acţiunii IJ.

Citeşte şi:

Dăncilă se încălzeşte pentru prezidenţiale. Tăriceanu, lăsat în ofsaid de PSD?

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.