„Omul lui Dragnea”, plasat sub control judiciar. Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, „puşculiţa” PSD

-


Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 susţine că Ion Ghizdeanu, fostul şef al Comisiei Naționale de Prognoză și  Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI, este inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată. De asemenea, acesta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat că Ion Ghizdeanu este inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată. Acesta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Astfel, în perioada 17 septembrie 2019 – 24 octombrie 2019, Ghizdeanu ar fi falsificat mai multe procese verbale în care a menționat „în mod mincinos” că membrii Comisiei de analiză și evaluare a proiectelor (din Fondul de Dezvoltare și Investiții) s-au întrunit, au analizat și au propus pentru aprobare 1.080 de proiecte.

De asemenea, procurorii arată că în realitate membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată și nu au făcut nici o analiză, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrat de Ghizdeanu. În timpul guvernării PSD, Comisia de Prognoză a primit puteri sporite, fiind instituția care trebuia să împartă banii pentru primari din FDI, dar și instituția care se ocupa de realizarea proiectelor de infrastructură în parteneriat public privat, scrie Digi 24.

Neregulile investigate acum de procurorii de la Parchetul Sectorului 1 sunt legate de perioada septembrie-noiembrie 2019, iar Ion Ghizdeanu este bănuit că ar fi falsificat evaluările unor proiecte depuse de autorități locale.

În cadrul acestei anchete s-au ridicat documente de la mai multe primării din județul Olt. Aproape 80% dintre programele finanţate şi dezvoltate prin FDI mergeau către social-democraţi.

Judeţele fruntaşe în obţinerea banilor erau Neamţ – 625 milioane de lei, Dolj – 537 milioane de lei, Buzău de unde provine actualul preşedinte al PSD Marcel Ciolacu – 512 milioane de lei, Olt şi Timiş.

Premierul Ludovic Orban l-a demis în 6 noiembrie pe Ghizdeanu, de la conducerea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, era în funcție din 2000 (în mandatul de premier al lui Adrian Năstase) și s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului. Aşa a ajuns, conform unor surse politice, omul de încredere a lui Darius Vâlcov.

Citeşte şi:

Reforma din MAI bate pasul pe loc. Coarnă: „Absolut nimic pentru poliţişti”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.