UPDATE. Orban, despre cazul profesorului de la Oradea: ”Dacă un cadru didactic incită copii să nu poarte mască, acesta trebuie să părăsească învățământul”

-


UPDATE 15.21: Profesorul de sport din Oradea care a pledat, în sala de clasă, alături de eleveni, pentru proteste față de purtarea măștilor, trebuie dat afară din învățământ, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

”Aici trebuie sancționat fără discutie. Aceasta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri. Iar dacă un cadru didactic incită copii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a declarat premierul Ludovic Orban.

UPDATE 11.54: Inspectorul şcolar general Virgil Blage a declarat, miercuri, că profesorul este cercetat disciplinar de o comisie formată în Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” şi astăzi este aşteptat la IŞJ Bihor, pentru discuţii. De asemenea,  acesta va fi reclamat procurorilor pentru instigare la zădărnicirea combaterii bolilor.

„Mai avem un caz, cu o profesoară care instigă la nerespectarea regulilor, îşi trimite copiii la şcoală fără mască şi se laudă că la orele ei masca nu se poartă. Este cadru didactic la Şcoala Gimnazială Dacia şi a participat şi la protestul de sâmbătă (n.r. împotriva purtării măştilor în şcoli). Pentru ambii profesorii, măsurilor luate sunt similare: la nivelul şcolii, se constituie comisii de cercetare disciplinară, iar noi, din Inspectoratul Şcolar, azi vom depune plângere penală pe numele lor pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Virgil Blage, pentru Bihoreanul.ro.

Știrea Inițială:

Un profesor de la Liceul cu program sportiv din Oradea şi elevii săi s-au filmat în timpul orei de Educație fizică cu măşti de clovni pe faţă, după care a postat înregistrarea pe Facebook, susţinând că este în semn de protest faţă de purtarea măştilor şi măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului în şcoli.

În înregistrarea postată pe Facebook, profesorul de Lupte Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv apare spunând că „guvernul ne obligă să purtăm măşti, să ne comportăm ca nişte animăluţe în ţarc”.

Acesta și-a filmat elevii din sala de clasă, toţi purtând măşti care reprezintă animale, explicând că „animăluţele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, la fel, pe rând, la geam să respire” şi că  „fiecare animăluţ stă cuminte la el în ţarc, asta vor şi asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea ministerul, să stăm supuşi, să stăm precum animăluţele în ţarc

În acest sens, profesorul Nelu Pop explică faptul că înregistrarea  este o formă de protest şi îi îndeamnă pe cei care îl urmăresc la proteste paşnice, asemenea activistului George Simion, care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova în timp ce îşi dă jos de pe faţă nu doar masca de clovn, ci şi masca chirurgicală, obligatorie de altfel în sala de clasă.

 „Şi la fel cum George Simion stă noapte de noapte, supus unor abuzuri, începând cu autorităţile, să încercăm să schimbăm ceva… Să nu devenim nişte animăluţe care nu putem gândi…cu botniţa pe gură. Haideţi să ne unim sub o românie unitară”, a adăugat dascalul Nelu Pop.

Știre în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.