PROGNOZA METEO: Vremea schimbă foaia

-


Vremea schimbă foaia la începutul săptămânii viitoare, aria ploilor se extinde, iar temperaturile scad ușor, conform prognozei meteo anunțate de Administrația Naționale de Meteorologie.

Duminică, vremea se va menţine predominant frumoasă, iar valorile termice vor mai creşte uşor, urmând a se situa peste cele obişnuite în prima decadă a lunii septembrie în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte unde vor fi posibile izolat ploi de scurtă durată, dar şi în vest şi sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 pe litoral şi în depresiuni şi 33 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, mai scăzute – spre 7 grade – în depresiuni, unde se vor menţine condiţiile de ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Luni, după orele amiezii, dinspre vest, înnorările se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând până dimineaţa jumătatea de vest a ţării şi cumulând local cantităţi importante de apă. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta seara şi noaptea, pe arii restrânse, prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte și local în celelalte zone. Temperaturile maxime, în scădere accentuată în extremitatea de vest, se vor încadra între 18…20 de grade în Banat şi Crişana și 33…34 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, cu cele mai coborâte valori în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă, cu maximă a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi ziua și în prima parte a nopții în jumătatea de sud-vest a țării și la munte, unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate, cu precădere în zonele montane și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în cursul zilei la munte și în sud-est, iar noaptea în sud-vest. Valorile termice diurne vor marca o creștere ușoară față de intervalul precedent în regiunile vestice, iar în rest vor scădea, mai accentuat în Transilvania, Oltenia și în vestul Munteniei, astfel încât cele maxime se vor încadra între 18 grade in Oltenia și 30 de grade in Moldova. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade în Deltă.

În Bucureşti, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă și se vor apropia de cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales după-amiaza se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Citește și:

PRU lansează campania POKEPONTA. Ce le răspunde Ponta

Bărbat, lovit de tramvai în timp ce-și apăra soția

Noi reguli pentru eliberarea condiționată din închisori

Ponta, scenariu sumbru pentru 2017: Va fi extrem de grav

Avertisment de la Ministrul Agriculturii: două pericole la granița României

Viitorii medici, obligați să lucreze cinci ani în România

Modificări de ultimă oră pentru toți șoferii


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.