Pronunțarea în procesul Kovesi – Antena 3, amânată

11 ianuarie 2017 - 15:43 -


Pronunțarea în procesul intentat de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi postului de televiziune Antena 3 a fost amânat cu două săptămâni de către Curtea de Apel Pitești.

Decizia aceasta a fost luată întrucât instanţa aşteaptă soluţionarea a două cereri, una de strămutare, iar alta de recuzare a completului de judecată. Președintele completului a precizat că pronunțarea nu se va mai face în cazul în care una dintre cele două cereri va fi admisă, acest rol urmând să revină unui nou complet.

Tribunalul București a decis, pe 16 octombrie 2015,  ca postul Antena 3, jurnaliștii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistul Mugur Ciuvică să plătească daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ”Sinteza zilei” din 19 iunie 2014.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii menționați, spunând că în emisiunea ”Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

Kovesi susținea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte și au fost făcute afirmații mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine și au adus o gravă atingere demnității umane. În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci jurnaliști să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată.

Citește și:

Gabriela Firea, despre deszăpezirea din Capitală


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *