Protest spontan la Spitalul Clinic de Urgenţă din Cluj. Zeci de angajaţi, nemulţumiţi de impozitarea normei de hrană

-


Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj au protestat spontan, joi, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de faptul că norma de hrană ar urma să le fie diminuată, în urma noului sistem de impozitare.

 

Angajaţii unităţii spitaliceşti clujene  susţin că impozitul ar urma să crească de la 10% la 41,5%. În prezent, indemnizaţia lunară de hrană este de 317 lei, dar ar urma să fie diminuată din cauza noului sistem de impozitare. În acest context, noua creştere a sistemului de impozitare va afecta cu precădere personalul auxiliar şi pe cel tehnico-administrativ.

„Ne-am adunat azi pentru un protest spontan legat de indemnizaţia de hrană.  La nivel naţional sunt unele spitale care aplică cu 41,5 %, iar altele cu 10%. Până în acest moment, în Spitalul Clinic Judeţean Cluj s-a impozitat cu 10%, dar se va impozita cu 41,5%”, a declarat Racz Raul.

El a mai spus că indemnizaţia lunară de hrană este de 317 lei, majorarea cotei de impozitare urmând să afecteze în special personalul auxiliar şi tehnico-administrativ, care nu a beneficia de creşterile salariale din primăvară.

Citeşte şi:

Foto. O nouă măsură marca Firea. Taxele mari țin parcările goale în Capitală

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.