Protestele în istorie: emoțiile manifestanților, surprinse în imagini

-


 

Impactul unui protest nu este întotdeauna ușor de cuantificat. Deși unele revolte au dus la schimbări imediate și tangibile, unii încearcă să „aprindă focuri” care se răspândesc treptat prin conștiința populară.

Indiferent cum punem problema, este de necontestat faptul că libertatea de exprimare, pașnic, fără frică, este o parte esențială a democrației.

Manifestațiile de acest gen au evoluat de-a lungul anilor și, odată cu ele, și fotografiile de la astfel de evenimente. Imaginile joacă un rol important în atingerea scopului țintit de proteste. Doar prin acest mod ele pot ajunge să fie cunoscute de oameni din toată lumea.

De aceea, cei de la Magnum Photos au decis să publice o galerie de fotografii realizate la manifestații, din 1930 și până în prezent.

Imaginile prezintă emoțiile trăite de protestatari, iar unele dintre ele sunt martore ale violențelor petrecute în acele perioade și la care au fost supuși atât oamenii ieșiți în stradă, cât și forțele de ordine.

Magnum dorește să sublinieze, odată cu publicarea galeriei, că nimeni nu câștigă atunci când protestele se transformă din manifestații pașnice în unele violente, dar și că democrația nu poate exista fără astfel de evenimente, mai aleși atunci când aleșii ajung să ia decizii greșite în mod intenționat, în interesul propriu.

Citește și:

Trei reguli psihologice care îți vor schimba percepția despre oameni


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *