PSD continuă războiul cu ”contabilul anacronic Cîţu”: ”Creşterea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii devin măsuri anti-criză”

-


Social-democraţii susțin că majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii ar reprezenta măsuri anti-criză, în absenţa unui plan de relansare economică a guvernării liberale.

„Creşterea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii devin măsuri anti-criză în lipsa oricărui plan de relansare a guvernării PNL rămasă la mentalitatea austerităţii lui Băsescu-Boc. În criza COVID-19, guvernele lumii au trimis bani direct populaţiei: cec-uri prin poştă, alocaţii suplimentare pentru copii, venit minim garantat pentru cei mai săraci. România lui Orbannis n-a făcut mai nimic”, arată PSD, într-o postare pe Facebook.

Potrivit social-democraților, dublarea alocaţiilor pentru copii şi majorarea pensiilor ar putea ajuta milioane de români „să treacă de criză”, în contextul în care nu sunt luate măsuri de relansare economică.

De asemenea, mare parte din acei bani s-ar întoarce în economie, salvând sute de mii de locuri de muncă, iar sume importante ar ajunge înapoi în buget, sub formă de impozite şi taxe.

„Contabilul anacronic Cîţu n-a aflat cum până şi adepţii austerităţii europene din 2009 spun acum că, pentru a trece de această criză, bani lichizi trebuie să ajungă rapid la oameni şi companii. Fiindcă azi totul s-a schimbat. În România însă s-au schimbat, din păcate, doar nişte nume – Băsescu cu Iohannis, Boc cu Orban”, arată PSD.

De asemenea, Comisiile economică şi de buget din Senat îl invită la audieri, miercuri, pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a explica diferenţa între „perspectiva negativă” a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi „perspectivă pozitivă” a ministrului, anunţă senatorul PSD Daniel Zamfir.

„Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează in legatură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem iî jos, in timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în fata Comisiilor economică şi buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!”, a scris Daniel Zamfir, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, senatorii îl cheamă pe ministrul Finanţelor pentru a explica situaţia reală în care se află România.

„Pe Cîţu l-am auzit că totul este minunat. Oare ceilalţi bat câmpii? Îl chemăm pentru a explica situaţia reală în care se află România (…). Îl chemăm să aflăm de ce sunt diferenţe între declaraţiile lui şi avertizările celor mai implicate instituţii – Comisia Europeană, Banca Naţională şi Standard & Poor’s. Toate ne dau perspective negative şi Cîţu dă perspectivă pozitivă. O fi cum zice Cîţu, dar hai să o vedem şi noi”, a declarat senatorul social-democrat.

În opinia acestuia, „Cîţu a plecat de la o creştere economică de 5,2%, a doua cea mai mare din UE, şi în numai şapte luni ne-a dus în prăpastie”.

Standard & Poor’s (S&P) a confirmat vineri ratingul României la „BBB-/A-3” pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Citește și:

 UPDATE. România a scăpat de retrogradarea ratingului de ţară. Cîţu: „Perspectiva negativă nu e vina acestui guvern, ci a ultimilor opt ani de guvernare PSD


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.