UPDATE. SURSE. PSD va vota prelungirea stării de alertă cu modificări

-


UPDATE 16.08:  Surse social-democrate, citate de postul Digi 24, susţin că liderii formaţiunii vor vota pentru prelungirea stării de urgenţă pentru o perioadă de 15 zile. De asemenea, aceştia vor impune o serie de modificări proiectului Guvernului în momentul când acesta va ajunge la Parlament.

Ştirea Iniţială:

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni, de la ora 14,00, la sediul central al formaţiunii, pentru a se decide cum vor vota parlamentarii social-democraţi în cazul prelungirii stării de alertă. De asemenea, liderii social-democraţi nu cred în veridicitatea cifrelor prezentate de GCS (Grupul de Comunicare Strategică) cu privire la decesele determinate de infecţiile cu COVID-19.

 

În acest sens, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat că formaţiunea social-democrată susţine o stare „intermediară” de alertă, pe o perioadă strict limitată în timp, de 15 zile.

„Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine (luni – n.r.) în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult”, a declarat Lucian Romaşcanu.

Potrivit acestuia, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă, acolo unde este necesar.

„Durata măsurilor, tranzitorie, să fie de maximum 15 zile. Deschiderea spitalelor pentru pacienţii non COVID. Toate achiziţiile publice se vor face transparent cu licitaţie. Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi, trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament”, a adăugat liderul PSD.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.