PSD, mobilă și tapițerie

-


Să ne trăiască familia tradițională în care mirele tomnatic siluiește o -aproape- adolescentă să mărșăluiască în primele rânduri la ceea ce s-ar fi putut ușor numi cel de-al XV-lea Congres al PCR. Și să ne trăiască și prim-ministrul!

Că e damă bună. Să ne trăiască și dizidența de ieri și de azi, adică Ecaterina Andronescu care pregătise un ,,proiect de țară’’ca să ne fie bine, nu rău. Că rău ne-a fost de la al  XIV-lea Congres încoace. Pentru că, de atunci, 70% din timp am fost conduși de fie de FSN, fie de PDSR, fie de PSD. Aceeași mizerie. Și fie vorba între noi: un proiect  de țară trebuia făcut în ziua următoare datei de 26 decembrie 1991, adică imediat după ce a căzut steaua roșie de pe Kremlin. Nu în 10 martie 2018.

Dar despre ce proiect de țară vorbim, când noi nu suntem în stare nici să sărbătorim proiectele de țară ale înaintașilor noștri. Căci da, Unirea de la 1918 a fost un proiect pregătit de secole de cele mai luminate minți românești și pus în practică cu prețul sutelor de mii de jertfe ale ostașilor români.

Și ce aflarăm din presă? ,,Departament Centenar” din Ministerul Culturii a fost condus până mai zilele trecute de un fost junior al echipei de fotbal Petrolul Moinești al cărui singur merit era faptul că părinții săi au un spital privat prin Bacău.

Iar la capitolul alți angajați cu funcții de conducere, sar în ochi detașările în ,,departament’’ ale unor PSD-iști ,,de încredere’’, care acum un an lucrau ba la un salon de coafură, ba la o firmă de pază, ba  la un service auto, ba chiar și la o fabrică de mobilă și tapițerie. Vorba maestrului Caragiale, bună pentru un PSD-ist oarecare: ,,Ești tare, stimabile, la machiaverlâcuri…’’

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.