PSD, decis să răstoarne Cabinetul Orban. „Vom depune moţiune de cenzură dacă Guvernul modifică prin OUG Legea pensiilor”

-


PSD depune moţiune de cenzură dacă Guvernul modifică Legea pensiilor prin ordonanţă de urgenţă, a anunţat, joi, deputatul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu, la finalul  şedinţa BPN interimar.

„Biroul Permanent Naţional interimar a aprobat astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD în momentul în care Guvernul României va modifica prin ordonanţă de urgenţă Legea pensiilor publice. Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, de la 1 septembrie, ar trebui să fie o creştere a punctului de pensie până la 1.775 de lei, adică 40%. Nu pot să facă această modificare a legii decât printr-o OUG, iar, în momentul în care o vor adopta, vom începe deja strângerea de semnături pentru depunerea moţiunii de cenzură”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit acesteia, va fi depusă moţiune de cenzură „pentru orice modificare, chiar şi cu o virgulă” a Legii pensiilor.

De asemenea, PSD va  mai depune în Parlament alte două moţiuni simple – împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, şi a celui de la Dezvoltare, Ion Ştefan, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu.

„Vom depune alte două moţiuni simple – pe Muncă şi pe Dezvoltare. Vedem că ele nu au niciun rezultat practic în ceea ce priveşte retragerea acestor miniştri fundamental incompetenţi, dar tragem nişte semnale de alarmă şi, prin textele moţiunii, arătăm ceea ce ar trebui făcut pentru ca lucrurile să meargă bine în aceste domenii pe care încercăm să le sancţionăm”, a declarat Lucian Romaşcanu, la finalul unei şedinţe a conducerii interimare a partidului.

Potrivit acesteuia, se lucrează la textul celor două moţiuni care vor fi depuse, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

„Probabil că săptămâna viitoare le vom depune. Din păcate, Guvernul nu acţionează responsabil. Semnalele pe care le trage Parlamentul, care este autoritatea cu cea mai mare reprezentativitate şi instituţia cea mai importantă într-o democraţie, nu ţin cont de nimic. Domnul Cîţu a picat de vreo patru ori testul Parlamentului. Măcar din moţiune să vadă lucrurile pe care le fac prost şi să le corecteze în măsura în care mai pot, deşi mi-e greu să cred că o vor face”, a conchis Lucian Romaşcanu.

Citeşte şi:

Iohannis, de Ziua Eroilor: „Rămân de-a lungul timpului adevărate simboluri ale abnegaţiei, curajului şi simţului datoriei”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.