Timesnewroman.ro, amendat de CNCD din cauza iubitei lui Dragnea

-


Publicația Timesnewroman.ro a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru articolul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’.  CNCD a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a amendat cu 5.000 de lei societatea care administrează publicaţia, tot cu 5.000 lei pe autorul articolului, cu 3.000 lei pe editorul şef şi tot cu 3.000 lei pe administratorul Infant Media SRL.

Textul făcea referire la iubita lui Liviu Dragnea, Irina Alexandra Tănase, în vârstă de 25 de ani, prezentă în martie la Congresul extraordinar al PSD în primul rând al Sălii Palatului, flancată de premierul Viorica Dăncilă şi de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Preşedintele instituţiei, Csaba Asztalos, a declarat  că articolul cu pricina este „mai mult decât sexist. ”Cred că oricine va citi textul va înţelege de ce am dat acest verdict. Sunt cinci femei care au sesizat CNCD-ul cu privire la conţinutul acelui articol. Acestea au acţionat în instanţă atât publicaţia cât şi autorul“, a afirmat şeful CNCD, citat de Adevărul.

Redăm mai jos comunicatul CNCD:

Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată;

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicaţia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul şef şi 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL şi obligaţia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speţă (pentru o perioadă de 30 de zile) precum şi în două cotidiene naţionale. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (8), cu excepţia amenzii privind administratorul societăţii comerciale (două voturi împotrivă).

CITEȘTE ȘI:

S-a descoperit cum putem depista boala Alzheimer mult mai devreme ca până acum


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.