Putin „a făcut lumină” în cazul otrăvirii fostului spion dublu Serghei Skripal

-


Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a susținut la Forumul Economic de la Vladivostok, că Kremlinul le-a identificat pe cele două persoane, care l-ar fi otrăvit în martie la Londra, cu un agent neurotoxic pe fostul spion dublu, Serghei Skripal și pe fiica acestuia, Iulia. De asemenea, Putin a mai susținut faptul că cei doi cetățeni ruși identificați sunt civili și nu agenți ai GRU (Serviciul de Informații al Armatei Ruse)

 

„Ştim despre cine este vorba, i-am găsit. Dar sperăm că vor ieşi ei înşişi la lumină pentru a spune cine sunt. Sunt civili, bineînţeles. Vă asigur că nu există nimic criminal în legătură cu ei”, a declarat Vladimir Putin, potrivit abcnews.go.com.

În schimb, oficialii serviciilor secrete britanice susțin că atacul chimic asupra fostului spion dublu Serghei Skripal și al fiicei acestuia, Iulia a fost executat de doi ofițeri ai GRU (Serviciul de Spionaj al Armatei Ruse).

Poliția britanică susține că cetățenii ruși: Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, ale căror nume ar putea fi legendate, fac obiectul unui mandat de arestare emis de Marea Britanie.

Fostul colonel GRU Serghei Skripal şi fiica sa Iulia  au fost găsiţi pe 4 martie în agonie pe o bancă din Salisbury, otrăviţi fiind cu noviciok, substanţă care fusese aplicată pe uşa locuinţei acestuia.

În cele din urmă, medicii au reuşit să le salveze viețile, iar între Kremlin și Occident a izbucnit cea mai gravă criză diplomatică, de la sfârșitul ”Războiului Rece”.

Citește și:

Protestele violente de la Basra, capitala economică a Irakului, o realitate bazată pe intrigi vechi de un secol

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.