O nouă formă aberantă a cultului personalităţii în Rusia. Putin, „un furnal imposibil de stins”

-


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov susţine că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin munceşte în regim de foc continuu, iar activitatea sa poate fi comparată cu „un furnal”, potrivit Agerpres.

 

„Preşedintele (rus) munceşte ca un furnal imposibil de stins, într-un ciclu fără oprire, continuu. Din punct de vedere tehnic, Putin nu are pur şi simplu weekend. În timp ce îşi poate dedica o parte din zi odihnei, în cea mai mare parte, dintr-o perspectivă umană, el lucrează”, a afirmat Dmitri Peskov, adăugând că Putin se va afla la biroul său de lucru de la Kremlin şi în data de 31 decembrie.

În aprilie 2017, în cadrul unei întâlniri a Societăţii Geografice Ruse, Putin a spus – referindu-se la activitatea sa – că „stă de veghe pentru ca nimeni să nu înghită Rusia”. „Ce fac eu? Trebuie să veghez tot timpul ca nimeni să nu ne înghită, uitându-mă în jur”, declara Vladimir Putin.

Declaraţia lui Peskov intervine în contextul în care deputaţii Partidului Liberal-Democrat (PLRD), al lui Vladimir Jirinovski, au introdus joi în Duma de Stat (camera inferioară) un proiect de lege privind declararea zilei 31 decembrie ca zi nelucrătoare în Rusia.

Potrivit parlamentarilor, dacă ultima zi din an cade într-o zi lucrătoare, angajaţii companiilor şi diferitelor întreprinderi nu îşi îndeplinesc atribuţiile integral, întrucât sunt mai mult ocupaţi de cum să-şi organizeze Revelionul sau să-şi facă cumpărături pentru Anul Nou.

Propunerea a fost susţinută de preşedintele Consiliului Federaţiei (camera superioară), Valentina Matvienko, precum şi de colegii autorilor acestui document din camera inferioară. Aceştia din urmă au propus, în acelaşi timp, reducerea vacanţei de Anul Nou la două-trei zile, ca în Europa. De asemenea, aceasta se prelungeşte până dincolo de 7 ianuarie, când se serbează Crăciunul pe stil vechi (iulian).

Citeşte şi:

Erdogan l-a taxat dur pe Macron:”Examinează-ţi mai întâi propria moarte cerebrală!”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.