Rabla pentru taximetrişti. Firea le dă vouchere de 3.000 de euro din banii bucureștenilor

-


Taximetriștii din Capitală ar putea primi câte 3.000 de euro pentru achiziţionarea unor maşini care nu poluează. Primarul general Gabriela Firea a propus, marţi, consilierilor generali, un program de acordare de eco-vouchere prin programul Rabla pentru taximetre.

Firea consideră că este important ca taximetriştii să primească eco-vouchere, deoarece aceştia fac aproximativ 150 de kilometri pe zi şi majoritatea maşinilor sunt poluante.

„Aşa cum ştiţi, Capitala dar şi alte câteva oraşe importante din ţară au primit avertisment de infrigement de la Comisia Europeană. Nu doar de frica sumelor pe care urmează să le plătim dacă se activează infrigementul, dar pentru viaţa şi sănătatea locuitorilor din municipiul Bucureşti, cât şi pentru turiştii care ne vizitează, cred că trebuie să luăm foarte în serios, aşa cum am făcut-o şi în ultimii doi-trei ani problema poluării şi să venim cu proiecte ţintite şi propuneri concrete. Astăzi propun dezbaterii şi aprobării Consiliului General un proiect de denumit Rabla pentru taximetre. Este vorba despre acordarea de sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriştilor care deţin în acest moment autoturisme poluante. Trebuie să recunoaştem faptul că un cetăţean care are un autoturism poluant face două-trei maximum patru drumuri pe zi în medie potrivit analizelor pe care le avem de la Direcţia de Transporturi, adică 30 de km într-o zi, pe când un taximetrist poate să ajungă şi la 150 de km pe zi”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a afirmată că din totalul de 10.055 de licenţe pe care le are municipiul Bucureşti, 7.500 sunt legale şi regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

Banii vin de la bucureșteni

Consilierul PNL Ciprian Ciucu susține că banii provin din taxele bucureștenilor, iar proiectul are transparență zero.

„Un Logan euro 6 este cca. 6000 euro. Firea îi dă jumătate din bani, dar din banii noștri. Cine va vrea să își reînnoiască parcul de taximetre și au găsit fraierii. Pe bucureșteni…”, a scris Ciucu pe Facebook.

El a prezentat detaliat programul Rabla Taxi:

-„impact bugetar: 10.000.000 euro
 – anunț public: inexistent. Afla consilierii generali cu o zi înaintea deciziei; transparență ZERO!
 – beneficiari: firme de taxi și, poate, taximetristi independenți;
– nr. voucere: 3000
– valoare voucher: 15000 lei
– perioadă: 2020 – 2021

Întrebare de baraj: câte licențe expiră în această perioadă și cine va da și cui multe licențe la anul?”

Citește și:

Incendiu straniu la Vector, unul dintre cele mai mari institute din Rusia care deține mostre de viruși deosebit de periculoși

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.