Răspunsul dur al lui Cătălin Predoiu dat apelului Rovanei Plumb

-


Cătălin Predoiu a răspuns în termeni duri apelului făcut de președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, spunând că PNL așteaptă de la social-democrați un plan de măsuri pentru aplicarea cu succes a Codului Fiscal, în loc de „epistole patetice”.

„Doamna preşedinte interimar al PSD, Rovana Plumb, ne scrie scrisori. Sunt mandatat de conducerea PNL să comunic faptul că aşteptăm în loc de epistole patetice un plan de măsuri concrete pentru aplicarea cu succes a Codului Fiscal, fără dezechilibrarea bugetului”, spune prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, într-un comunicat de presă. În comunicat Predoiu îndeamnă PSD „să ia o pauză de la ‘luptele de cocoși’ din partid” și să precizeze ce soluții are pentru cinci probleme, pe care le enumeră. „Să comunice ce are de gând să facă pentru: 1) îmbunătăţirea radicală a colectării veniturilor, 2) combaterea evaziunii fiscale mari, 3) reluarea investitiilor publice oprite, 4) atragerea de investiţii private în economie, 5) reforma companiilor de stat falimentate de guvernul Ponta”, solicită Predoiu, la rândul său, în comunicat.

Scrisoare deschisă către liberali

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, le-a cerut joi celor doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, dar și liderului UDMR, Kelemen Hunor, să solicite împreună președintelui Klaus Iohannis promulgarea rapidă a Codurilor fiscale. Apelul Rovanei Plumb este lansat în condiţiile în care preşedintele Iohannis a criticat noul Cod Fiscal. Șeful statului a declarat, miercuri, la BNR, că încă analizează noul Codul Fiscal pentru a vedea dacă acesta trebuie promulgat, el adăugând că simpla scădere a taxelor nu garantează creşterea economică şi nu ne permitem „experimente economice”.

Foto: Cotidianul


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon