Râsu’ plânsu’. Dăncilă îi cere lui Iohannis să-și schimbe atitudinea în privința Guvernului. Ea dorește liniște și pace

-


Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat vineri pe preşedintele Klaus Iohannis că blochează activitatea Executivului prin refuzul de a numi miniştrii de la Transporturi şi Dezvoltare. Premierul i-a cerut public şefului statului să-şi schimbe atitudinea.

 

„Din păcate constatăm cu toţii că domnul preşedinte Iohannis face tot posibilul să blocheze activitatea guvernului în două domenii vitale. Consider că astfel de acţiuni politice nu-şi au locul, mai ales într-o astfel de perioadă în care ne pregătim pentru preşeluarea preşedinţiei Consiliului UE şi în an în care ne pregătim să sărbătorim Centenarul. Ar fi momentul să ne bucurăm de consens, de înţelegere, de linişte la 100 de ani de la marea Unire. Fac un apel public către dl. preşedinte Iohannis să-şi schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituţionale, pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante”, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a mai spus că-şi doreşte ca Ziua Naţională să fie sărbătorită „într-un climat de linişte, de pace şi fără dezbinare”.

„Interesul naţional, cred cu tărie, trebuie să primeze în faţa interesului politic”, a mai spus premierul Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că, până după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie, nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare.

Citește și: Se anunță un 1 Decembrie sărbătorit cu multă șampanie la Moscova


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.