Războiul rece dintre Dragnea și Tudose a tulburat apele din PSD. Cum l-a pus Bădălău la punct pe un coleg

-


Liderii PSD se reunesc la sfârșitul lunii, la Iași, într-un nou Comitet Executiv (CExN) pentru a tranșa subiectul restructurării guvernului, după ce în ședința de luni nu s-a decis nimic. Relația dintre Mihai Tudose și Liviu Dragnea este mai tensionată ca niciodată, însă cei doi stau în banca lor și își lasă aliații să se sfâșie. Un astfel de moment s-a consumat între preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, aflat în tabăra lui Tudose, și preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Mărul discordiei dintre cei doi a fost scrisoarea pe care Bădălău le-a dat-o colegilor din CExN și care scoate în evidență modul dictatorial în care Dragnea conduce partidul.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a ironizat, marţi, scrisoarea lui Niculae Bădălău, recomandându-i acestuia, dar şi premierului Mihai Tudose să meargă să citească ceva înainte de a scrie. „După scrierile lui Karl Marx, urmează Niculae Bădălău (…) Numai că talentul ăsta ideologic ca să se dezvolte la un nivel care să fie apreciat trebuie să aibă nişte elemente anterioare. Adică trebuie să fi citit vreo carte. Înainte de a scrie poate că e bine să citeşti ceva“, a declarat Dumitru Buzatu pentru Digi24.

Buzatu l-a taxat și pe Mihai Tudose. „Eu cred despre domnul Tudose că este exact la acelaşi nivel ca şi domnul Niculae Bădălău din punct de vedere teoretico-ideologic“, a completat Buzatu.

Replica a venit prompt: „Ca să fiu sigur că spun lucruri corecte încerc să le spun ziua, la noi la PSD aşa se face. Prietenului meu Buzatu i-am spus să facă aşa ca aici, dar el nu şi nu: «la mine la Vaslui se vorbeşte noaptea, când se lasă ceaţa». În fine, pentru liniştea lui, ţin să-i spun că iubesc poveştile lui Creangă, le citesc nepoţilor mei, dar recunosc, ce e drept, că nu le-am protejat copertile. Dar lui Buzatu îi promit că o să-i citesc toate operele şi o să i le copertez în scoarţă de lemn de prun. Ştiu că el are un umor fin, dar lăsând gluma de o parte, pentru liniştea lui, îi garantez că la acest document pe care l-am prezentat la CEX au lucrat oameni extrem de valoroşi“, a declarat Niculae Bădălău pentru stiripesurse.ro.

Premierul Mihai Tudose a anunţat luni seară, după şedinţa CEx, că propunerea sa de restructurare a Guvernului va fi discutată în Comitetului Executiv Naţional al PSD de la finalul lunii ianuarie, de la Iaşi. Între timp, Dragnea va face un tur al organizațiilor județene ca să vadă pe cine se poate baza. Se anunță vremuri interesante în PSD.

Mai puteți citi și:

Cine este polițistul care l-a prins pe agentul pedofil și căruia Carmen Dan i-a pus gând rău

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.