Reacția TVR după ce s-a aflat că un moderator al postului are un salariu exorbitant plătit din bani publici

-


Televiziunea Română a reacționat după ce în spațiul public a apărut informația potrivit căreia Ionuț Cristache, un moderator de emisiuni politice, are un salariu de peste 5.000 de euro. TVR susține că dezvăluirea salariului lui Ionuț Cristache reprezintă un delict, deoarece contractul semnat între el și instituție prevedea clauze de confidențialitate.

 

„Contractul dintre SRTv şi dl. Ionuţ Cristache a fost încheiat cu respectarea legislaţiei şi a regulamentelor interne în vigoare. Acesta conţine clauze de confidenţialitate a căror dezvăluire constituie un delict şi o expunere legală a SRTv”, este răspunsul scurt al TVR, potrivit paginademedia.ro

Ziarul Libertatea a publicat ieri salariul lui Ionuț Cristache, realizatorul principalului talk-show din prime-time la TVR, care s-ar ridica la aproximativ 5.500 de euro pe lună.

Deputatul USR Iulian Bulai a postat pe contul său de Facebook o listă cu sumele încasate în ultimele luni, de la TVR, de invitații permanenți ai lui Ionuț Cristache. Onorariile variază între 5.000 și 15.000 de euro.

„Ieri, șefa TVR, Doina Gradea, nu a venit la audierea în Comisia de cultură. Din martie până în prezent am depus 5 solicitări de prezență la audieri în Parlament pentru a da socoteală despre intervențiile de intimidare din TVR, inclusiv împotriva propriei Comisii de Etică, despre lipsa de transparență a instituției și despre managementul defectuos practicat de la nivelul cabinetului Președintelui Director General. Doina Gradea trebuie să răspundă în fața Parlamentului pentru ceea ce se întâmplă la Televiziune, nu poate fugi la infinit”, a scris Iulian Bulai, pe Facebook.

Citește și: Patriarhul Daniel și bogăția în sine


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.