Rectificare bugetară. Educația va primi mai mulți bani decât în 2018, în ciuda tăierii unui miliard de lei

-


Guvernul va adopta, luni, proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2019. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei Executivului, că ministerul Educaţiei va primi fonduri mai mari cu 42.4% faţă de anul 2018. Și asta în ciuda faptului că rectificarea în ceea ce privește Educația va fi negativă, fiind tăiate 1,03 miliarde lei, prin neaplicarea unui program și eliminarea suprabugetării unor salarii.

„În şedinţa de guvern de astăzi (luni-nr.) vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanţelor l-a prezentat în prima lectură în şedinţa precedentă. Aşa cum am spus şi data trecută este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare.

Educaţia va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42.4% faţă de anul 2018, iar dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Vom continua programele începute în educaţie, inclusiv cel privind plata pentru rechizitele şcolare pentru copiii din familii cu venituri reduse”, a anunţat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

Într-un comunicat de presă privind rectificarea bugetară din 6 august, ministerul de Finanțe anunța că Educația va pierde 1,03 miliarde lei. Această tăiere vine din neaplicarea programului „Merg la școală” și dintr-o supraestimare a bugetării unor salarii.

Forma actuală de proiect privind rectificarea bugetară nu este agreată și de ALDE, partenerul de guvernare al PSD. Cei doi miniștri au alte cifre privind rectificarea.

Citește și:

Cum pot fi protejați copiii de un abuz sexual. Semnele care ar trebui să dea de gândit


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.