Referendumul pentru familie, un joc electoral al PSD împotriva minorităţilor sexuale?

-


Liderul PSD, Liviu Dragnea nu renunţă la organizarea referendumului pentru definirea familiei drept uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie în Constituţie, întrucât are nevoie de voturile celor trei milioane de cetăţeni (tradiţionalişti), care au semnat pentru această iniţiativă, pentru a amenda minorităţile sexuale. Cu o guvernare anchilozată economic şi-n plin război de poziţii împotriva statului de drept, referendumul pentru familie ar putea să fie acel boom electoral şi de imagine, prin care PSD să “dreagă” derapajele ultimelor luni. Contactat de Jurnalistii.ro, preşedintele executiv al Asociaţiei Accept, Florin Buhuceanu a declarat că prin redefinirea familiei s-ar scoate din sfera protecţiei constituţionale peste 1,5 milioane de români, care trăiesc sub diferite uniuni consensuale. De asemenea, Buhuceanu a mai spus că referendumul pentru familie nu este oportun şi necesar în societatea românească.

Deşi a fost anunţat pe surse de către liderii PSD la sfârşitul lunii octombrie, referendumul pentru familie a rămas uitat prin sertarele de la Kiseleff până în acestă primăvară. Acum priorităţile PSD-ALDE par a fi centrate pe acest referendum strategic întrucât modificarea legilor justiţiei şi anihilarea statului de drept au intrat din iarnă în linie dreaptă, iar electoratul tradiţionalist nu poate fi neglijat de social-democraţi pentru viitoarele alegeri de anul viitor.  Din posibilul război rece dintre tradiţionalişti şi minorităţile sexuale trebuie să câştige partidul care trebuie să pozeze în apărătorul adevăratelor valori seculare ale familiei româneşti.

“În realitate, redefinirea propusă scoate din sfera protecție constituționale un număr mare de familiii, probabil peste 1.5 milioane de români. Vorbim aici de cupluri heterosexuale, care acum trăiesc în uniune consensuală, familii monoparentale sau drepturile alocate familiilor extinse în baza relației de rudenie. Cu toții sunt familie, nu doar familia heterosexuală căsătorită”, a declarat Florin Buhuceanu.

“Redefinirea familiei în Constituția României nu este nici oportună, nici necesară. Argumentul inițiatorilor acestei redefiniri ar fi pericolul iminent reprezentat de persoanele gay și accesul lor la căsătorie. Ei bine, în acest moment căsătoria între persoane de același sex este deja interzisă de Codul Civil! Inventăm care va să zică un pericol imaginar.”

Potrivit acestuia, cuplurile de acelaşi sex nu au dreptul la moştenire legală sau la coasigurare, iar viaţa acestora este supusă permanent presiunilor Coaliţiei pentru Familie.

“Mai grav, inițiatorii portretizează cuplurile de același sex, care în acest moment nu au nicio formă de protecție legală ca fiind o amenințare, când de fapt bunăstarea lor, sănătatea lor și viața lor de familie e supusă unei presiuni constante tocmai din Coaliția pentru Familie. Acum, cuplurile de același sex nu au dreptul la moștenire legală, nu au dreptul la coasigurare sau să intre să își vadă partenerul de viață la spital”, a adăugat Florin Buhuceanu.

Deci nu numai că acest referendum nu e oportun. El atacă unele din cele mai vulnerabile familii din România, și riscăm să avem o campanie împotriva tuturor familiilor amintite mai sus alimentată din bani publici”

El a mai spus că acest referendum pentru familie va diviza cetăţenii statului român în: buni (adevăraţi) şi răi (de mâna a doua) tocmai în anul sărbătoririi Centenarului României Mari.

“Nu este demn pentru România să avem o campanie care împarte românii în cetateni  buni și unii răi, în cetățeni „adevărați” și cetățeni de mâna a doua într-un an în care sărbătorim ceea ce ne unește, nu ceea ce ne desparte. Pe toți ne unește respectul pentru omul cu care ne petrecem viața, ne unește dragostea și grija pe care i-o purtăm”, a conchis Florin Buhuceanu.

„Asta ar trebui să ne amintim când vorbim de familie, și mai ales să nu creăm ierarhii false. Sunt pe lume suficienți farisei. Cred că putem să fim oameni buni și să ne iubim aproapele, indiferent de orientarea lui sexuală”

La rândul său, vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu declara că referendumul pentru familie va fi organizat în luna mai.

“Da, cred că da. Conform graficului va fi referendum pentru familie. Din toate calculele în luna mai ar urma să fie referendumul pentru familie”, susţinea vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, întrebat dacă referendumul va fi organizat în primăvara acestui an.

Camera Deputaţilor a adoptat în mai 2017 iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de 3 milioane de cetăţeni. Iniţiativa cetăţenească a fost depusă, în Parlament, de Coaliţia pentru Familie şi strâns 3 milioane de semnături de susţinere.

Citeşte şi:

PSD ar vrea miting de susţinere pentru Guvernul Dăncilă

 

 

 

 

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.