Regele Mihai și „Sfântul” Nicolae

-


Nu discut beneficiile pe care le-a avut România de pe urma Hohenzollernilor. Unii zic că au făcut bine. Alții, că rău. Despre acest lucru să ne lămurească însă istoricii.

Cât despre viețile personale ale membrilor Casei Regale a României, știm cu toții: cu excepția austerului rege Carol I, ceilalți au cam sărit calul.

Până și ,,loialul’’ rege Ferdinand a avut iubiri secrete, două dintre ele știute de toată lumea: Elena Văcărescu și Martha Bibescu. Regina Maria a avut nenumărați amanți. Barbu Ştirbey și Ion I.C. Brătianu sunt cei mai cunoscuți dinte ei. Regele Carol al II-lea a fost un afemeiat notoriu. Zizi Lambrino și Magda Lupescu sunt doar două dintre numele ce s-au aflat pe buzele tuturor românilor din prima parte a secolului trecut. Cu Zizi, Carol a și făcut un bastard. Carol s-a căsătorit cu Elena, principesă a Elenilor, iar cum orice naș își are nașul, avea să insiste în corespondența pe care o ținea cu aceasta  s-o lase și ea mai moale cu bărbații. Iar pe lângă amantlâcurile de tot soiul, intreaga domnie a lui Carol al II-lea a fost animată de nenumărate scandaluri de corupție în care camarila regală era profund implicată. Fiul sau, Regele Mihai, a avut-o amantă pe Dolly Chrissolegos, despre care gurile rele spuneau că se alfă în relații cu rușii, fiind în legătură cu Emil Bodnăraș, pe atunci agentul Moscovei. «Tu trebuie să rupi cu această femeie. Ea joacă pe cartea ruşilor, contra noastră», îi spusese lui Mihai inclusiv mama lui, Elena. Dar până acolo, conform jurnalului lui Argetoianu, regele Mihai omoară într-un accident auto un biciclist. Cazul se mușamalizează.

Acestea fiind zise despre trecutul neortodox al Familiei Regale a României, parcă membrii acesteia ar fi trebuit să se simtă mai cu musca pe căciulă. Și să aibă o oarece înțelegere față de principele Nicolae. La urma urmei, acesta nu a recunoscut un copil, o faptă rușinoasă, într-adevăr, însă iată, față de predecesorii săi, el pare un sfânt. Și ar fi trebuit să-l lase să-și vadă totuși bunicul aflat pe patul de moarte. Comunicatul Casei Regale a României ne lasă însă să credem că noi mai putem avea o speranță doar în casa regelui Cioabă:

„În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. […]” În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *